Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

“Το Ιστορικό Δημοτικό Τραγούδι της Κρήτης για το 1821”

» Σταμάτη Απ. Αποστολάκη

Πρόσφατα έλαβα ένα ακόμη ξεχωριστό πνευματικό δημιούργημα,του Σταμάτη Απ.Αποστολάκη,Δασκάλου-Λαογράφου,Άρχοντα Προστάτη των Γραμμάτων της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας,σύμφωνα και με τις ευλογίες του Οικουμενικού μας Πατριάρχης κ.κ.Βαρθαλομαίου.

Φέρει τον περιεκτικό και κατατοπιστικό ως άνω τίτλο.

Μεγάλη η τιμή που μου  κάνετε,χαρισματικέ συγγραφέα με συγκινητική αναφορά σας.Σπουδαιότερη αυτή που με αποκαλείτε ξεχωριστό φίλο σας ,και εγώ έτσι σας έχω τοποθετήσει στην καρδιά μου.

Μεγάλη η σημασία και αξία και αυτού του έργου σας. Συναγωνίζεται και την μεγάλη προσφορά σας στην παιδεία. Στην διαπαιδαγώγιση των νέων βλασταριών,έχοντας σαν αρχή την ρήση του Πλάτωνα “Η παιδεία είναι ο δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους “και αυτήν του Πλούταρχου “Πηγή και ρίζα της καλοκαγαθίας είναι η καλή παιδεία”,αλλά και αυτή του Σέξτου ” Ουκ έστι σοφίας κτήμα τιμιώτερο”.

Σας κέρδισε όμως και η  λαογραφία,για την οποία τα πολυάριθμα γραπτά σας είναι “θησαυρός ” όπως λέει και ο Γιάννης Γαρεδάκης,εκδότης των Χανιώτικων Νέων. Σας κέρδισε επίσης η μνήμη του σπουδαίου αοίδιμου ποιμενάρχη μας τέως Μητροπολίτη μας Ειρηναίου, για τον οποίο γράψατε 17 πολύτιμα βιβλία.

Σας κερδίζει τέλος και η μνήμη σπουδαίων αγωνιστών,που τους υπενθυμίζει και το νέο εν αρχή αξιόλογο βιβλίο σας.

Αγαπητέ μου Σταμάτη, Άρχοντα και Προστάτη των Γραμμάτων, η ηρωική Αγία Ειρήνη,η Επαρχία Σελίνου,η Κρήτη μας σας ευγνωμονούν.Είθε να έχετε μεγαλύτερη μακροζωία,για να εξακολουθεί να αποθησαυρίζετε τις πλούσιες γνώσεις σας ,για το καλό όλων μας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα