Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Το Ηράκλειο συμμετέχει στο Δίκτυο των Ιστορικών και Πολιτιστικών πόλεων της UNESCO

Η πόλη του Ηρακλείου συμμετέχει ενεργά στο Δίκτυο των Ιστορικών και Πολιτιστικών πόλεων της UNESCO και πήρε μέρος στις εργασίες του Παγκόσμιου Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ναντσίνγκ της Κίνας και ολοκληρώθηκε με την υιοθέτηση της «Διακήρυξης του Ναντζίνγκ».
H προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των πόλεων σύμφωνα με το κείμενο της Διακήρυξης αποτελεί πολύτιμο και αναγκαίο εργαλείο για την επίτευξη των 17 στόχων που προβλέπει η Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών για την αειφόρο ανάπτυξη στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο της σύσκεψης Habitat III του ΟΗΕ.
Με βάση τη Διακήρυξη η πόλη του Ηρακλείου δεσμεύεται πλέον στην εφαρμογή στρατηγικών αλλά και των μηχανισμών που βασίζονται στην πολιτιστική κληρονομιά, την πολιτιστική δημιουργικότητα, τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος και τη χρήση νέων τεχνολογιών.
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea Garancini που εκπροσώπησε το Δήμο Ηρακλείου στο Φόρουμ, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Δημάρχους και Αντιδημάρχους Ιστορικών και Πολιτιστικών πόλεων, απ΄όλο τον κόσμο θεμελιώνοντας νέες συνεργασίες που θα ενταχθούν στο στρατηγικό σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για την εξωστρέφεια της πόλης σε τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο.
Επίσης, ο κ. Garancini είχε διμερή συνάντηση με την Διευθύντρια της UNESCO Jyoti Ηosagrahar για θέματα που αφορούν την ένταξη του Μινωικού πολιτισμού στην Παγκόσμια Πολιτιστική κληρονομιά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα