Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Το Γυμνάσιο Πλατανιά στο Βουκουρέστι

Στο πλαίσιο του καινούριου Εrasmus+ προγράμματος που ξεκίνησε φέτος στο σχολείο μας με τίτλο ‘European Schools Stand Against Bullying’, πραγματοποιήθηκε η πρώτη κινητικότητα στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, η οποία είναι και η συντονίστρια χώρα του προγράμματος.
Στην κινητικότητα αυτή συμμετείχαν 3 καθηγήτριες (Δώρα Ρήγα, Ισαβέλλα Σταυρίδου και μαριάννα Χαρτζουλάκη) και 4 μαθητές του σχολείου μας (Μιχάλης Αρχαγγελάκης, Αλεξάνδρα Βουρδουμπά, Στέλιος Βουρδουμπάς και Φάνης Φιωτάκης).
Βρεθήκαμε στο Βουκουρέστι την εβδομάδα 10-16 Νοεμβρίου, όπου οι μαθητές μας φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών του σχολείου εκεί. Γνωριστήκαμε με τους εταίρους μας από την Ιταλία, την Τουρκία και την Πορτογαλία. Για μια βδομάδα παρακολουθήσαμε-τόσο οι μαθητές, όσο και οι καθηγητές- επιμορφωτικά σεμινάρια και δραστηριότητες σχετικά με το φαινόμενο του bullying( τα είδη, τον τρόπο αντιμετώπισης, τη διαχείριση του φαινομένου). Επίσης, οι οικοδεσπότες μας φρόντισαν να μας γνωρίσουν την κουλτούρα του τόπου τους μέσα από πολλές δραστηριότητες που είχαν οργανώσει. Επισκεφθήκαμε μουσεία, γευτήκαμε και μαγειρέψαμε τοπικά φαγητά, διδαχθήκαμε τοπικούς, παραδοσιακούς χορούς. Τέλος, επισκεφθήκαμε το κάστρο του Δράκουλα στην περιοχή της Τρανσυλβανίας, καθώς και ένα μεσαιωνικό κάστρο.
Το πρόγραμμα γεμάτο, η βδομάδα πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε! Και όταν έφθασε η ώρα του αποχωρισμού στο αεροδρόμιο, ήμασταν όλοι( μαθητές, γονείς, καθηγητές) πολύ συγκινημένοι, γιατί αυτό που κυρίως και μέσα απ’όλα τα παραπάνω έγινε στο Βουκουρέστι ήταν ότι γεννήθηκε και ξεκίνησε μια καινούρια φιλία! Φίλοι μας, σας ευχαριστούμε για την αξέχαστη εμπειρία! Στο επανιδείν τον Μάρτιο στη Σμύρνη!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα