Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Το Γυμνάσιο Πλατανιά στην Πορτογαλία

Την εβδομάδα 9 με 15 Ιανουαρίου το Γυμνάσιο Πλατανιά ταξίδεψε στο Σέισαλ της Πορτογαλίας στο πλαίσιο του erasmus+ προγράμματος που υλοποιεί το σχολείο με τίτλο: ‘European Schools Stand Against Bullying.’ Στην κινητικότητα συμμετείχαν δύο καθηγητές και τέσσερις μαθητές του σχολείου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν πέντε χώρες, ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2019 αλλά, λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που επέφερε στις μετακινήσεις, το πρόγραμμα πήρε παράταση ενός έτους και αυτή ήταν η δεύτερη κινητικότητα που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του.

Γυμνάσιο ΠλατανιάΒρεθήκαμε λοιπόν με μεγάλη μας χαρά στο Σέισαλ, μια μικρή πόλη στην όχθη του ποταμού Τάγου, απέναντι από τη Λισαβόνα. Εκεί συμμετείχαμε στο πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που είχαν ετοιμάσει οι Πορτογάλοι εταίροι μας: επιμόρφωση των εκπαιδευτικών πάνω στη θεωρία και σε παραδείγματα ‘Μη Βίαιης Επικονωνίας’, δραματοποίηση από τους μαθητές και μαθήτριες ιστοριών που οι ίδιοι έχαν γράψει, δημιουργία πέντε μικρών βίντεο με τις δραματοποιημένες ιστορίες, κατασκευή T-shitrs και καρφιτσών και δημιουργία πίνακα ζωγραφικής με μηνύματα υπερ της φιλίας και της αλληλεγγύης και κατά του εκφοβισμού. Παράλληλα, οι Πορτογάλοι φίλοι μας μας ξενάγησαν στην πόλη της Λισαβόνας, στη Σίντρα και στο ακρωτήρι Cabo da Roca, το δυτικότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης, έναν επιβλητικό βράχο όπου είναι κατασκευασμένος ο ομώνυμος φάρος ‘Farol do Cabo da Roca’, στα πόδια του οποίου ανοίγεται ο Ατλαντικός ωκεανός.

Επιστρέφοντας στην Κρήτη νιώθουμε πιο πλούσιοι, με καινούριες γνώσεις και εμπειρίες, γεμάτοι από όμορφες εικόνες και αναμνήσεις, πάνω απ’όλα, όμως, ευτυχείς που έχουμε κάνει πραγματικούς καινούριους φίλους! Επόμενος σταθμός του ταξιδιού μας η Σμύρνη! Εις το επανιδείν!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα