Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στο επίκεντρο του ΔΣ Χανίων

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η Β.1 φάση του ΓΠΣ καθώς ψηφίσθηκε από τη δημοτική αρχή και με διαφοροποιήσεις σε επιμέρους θέματα από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Απήχε η “Λαική Συσπείρωση” και καταψήφισε ο Σ. Ρίζος.

Νωρίτερα, στη συζήτηση για το θέμα, την απομάκρυνση των οχλουσών δραστηριοτήτων (καύσιμα από Άγιο Ονούφριο, γκάζι από Κουμπελή) πρότεινε η Επιτροπή Παρακολούθησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Χανίων, χωρίς να ορίζει κατάλληλα σημεία για την εγκατάστασή τους, σημειώνοντας πως αυτό αφορά το ΓΠΣ της Περιφέρειας Κρήτης (που σημειωτέον έχει ορίσει ως κατάλληλο χώρο για τις οχλούσες δραστηριότητες το Πέρα Πλατάνι). Αυτά μεταξύ άλλων επισημάνθηκαν κατά την συζήτηση για την έγκριση του Β1 Σταδίου των υπό εκπόνηση μελετών Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Χανίων.

Επίσης, η Επιτροπή δήλωσε την αντίθεσή της στη δημιουργία κυνοκομείου στο Καμπάνι όπως σχεδιάζει ο Δήμος Χανίων, προτείνοντας ότι θα μπορούσε να εγκατασταθεί στην περιοχή του Κουρουπητού.
Για τις ζώνες που προκρίνονται ως γεωργικές και κτηνοτροφικές, οι μελετητές μίλησαν για επέκταση ή αλλαγή ορίων σε περιοχές της Αγιάς, του Ακρωτηρίου, των Κεραμειών, του Αγροκηπίου.

ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΛΗΣ

Στο στάδιο αυτό προβλέπονται επεκτάσεις των σχεδίων πόλης με βάση τα πληθυσμιακά στοιχεία σε:
• ΧΑΝΙΑ: Χαλέπα, Μόντε Βάρδια,
• ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ- ΘΕΡΙΣΟ – ΚΕΡΑΜΕΙΑ: Περβόλια, Πελεκαπίνα, Μουρνιές, Ξυλοκαμάρα, Τσικαλαριά, Μαλάξα.
• Ν. ΚΥΔΩΝΙΑ: Αγια Μαρίνα, Κάτω Σταλός, Πάνω Γαλατάς, Καλαμάκι, Μακρύς Τοίχος.
• ΑΚΡΩΤΗΡΙ: Χωραφάκια, Κορακιές, Κουνουπιδιανά – Πλακούρες, Καμπάνι, Αρώνι, Στέρνες, Πιθάρι.

Μια πρώτη εισήγηση έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ν. Χαζιράκης, ενώ ακολούθησαν οι τοποθετήσεις της μελετητικής ομάδας.

Δείτε τους χάρτες:

ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΙ

“Φρένο” στα σχέδια της Δημοτικής αρχής να λειτουργήσει καταφύγιο ζώων στο Καμπάνι βάζουν οι μελετητές του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Όπως τόνισε η μελετήτρια κ. Μελάκη η νέα νομοθεσία αποκλείει τη δημιουργία καταφυγίου ζώων σε περιοχή μικρότερη από 5 χλμ. από οικισμό. Στην αναφορά του αντιδήμαρχου αρμόδιου για πολεοδομικά θέματα κ. Ν. Χαζηράκη στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που χωροθετεί στο Καμπάνι το καταφύγιο, η μελετήτρια ανέφερε πως η νέα νομοθεσία είναι ξεκάθαρη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα