Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

To ΓΕΛ Αλικιανού στην Πολωνία

Στην Πολωνία βρέθηκε το Γενικό Λύκειο Αλικιανού Χανίων στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ που υλοποιεί ως συντονιστικό σχολείο για την περίοδο 2016-2018.
Από 01 έως 07 Οκτωβρίου 2017 αντιπροσωπεία από τέσσερις μαθητές και δυο καθηγητές πραγματοποίησε επίσκεψη στο Gliwice της Πολωνίας στο σχολείο “ZSO nr 11 w Gliwicach”, συμμετέχοντας μαζί με σχολεία από τη Ρουμανία, Σλοβακία και Ουγγαρία στην τρίτη συνάντηση μαθητών.
Οι μαθητές όλων των χωρών παρουσίασαν εργασίες που αφορούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κάθε χώρας, παρουσίασαν πειράματα φυσικών επιστημών και πρότειναν μια οργανωμένη δομή για μια εικονική επιχείρηση. Συμμετείχαν σε εργαστήριο που αφορά την ανάπτυξη ικανότητας έκφρασης και διάδοσης διαφόρων πληροφοριών. Παρακολουθήσαν μαθήματα ιστορίας μέσα από την τέχνη και ειδικότερα, από πίνακες ζωγραφικής και ένα παιχνίδι γνώσεων.
Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε σπίτια μαθητών του σχολείου και έτσι ήρθαν σε επαφή με τον τρόπο ζωής και τις τοπικές συνήθειες και με νέες νοοτροπίες αποκομίζοντας πλήθος θετικών εμπειριών.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Πολωνία οι μαθητές και καθηγητές του Λυκείου Αλικιανού είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν την πόλη της Κρακοβίας και να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία και τα μνημεία της πόλης. Επίσης επισκέφθηκαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς όπου και παρακολούθησαν πολύωρη αναλυτική ξενάγηση. Τέλος εκτός από το Gliwice είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο πανέμορφο Wroclaw.
Αυτή η διαδικασία άνοιξε το δρόμο για τον επαναπροσδιορισμό από όλους του ρόλου της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της σημασίας της άτυπης εκπαίδευσης που μπορεί αναπτύξει ένα μικρό επαρχιακό σχολείο. Αυτό έδεσε με ισχυρότερους δεσμούς το εκπαιδευτικό προσωπικό, με μαθητές και οικογένειες στα πλαίσια μιας πιο ουσιαστικής συνεργασίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα