Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Το φως του Νέου Κόσμου

Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό.
Μ. Λούθερ Κίνγκ

Yψιστη πραγματικότητα με την έννοια του ανθρώπινου πολιτισμού ειναι αυτή η διαίρεση του κόσμου σε φως και σκοτάδι, αγαθό και κακό, επιτρεπτό και ανεπίτρεπτο. Τα βήματα της άνθρωπότητας αναγκάζονται πια να την  οδηγήσουν  απο το σκοτάδι στο φως του νέου κόσμου.
Εάν η προθεςμία για την διεργασία της δημιουργίας του νέου κοσμου κρατήσει δεκαετίες, χρόνια ή μήνες , εάν η καταστροφή της ανθρωπότητας γίνει με ένα πυρηνικό πόλεμο, εάν τελικά ο ανθρωπος νικηθεί απο τις μηχανές, ή εάν η ανθρωπότητα αυτοκτονήσει με οποιονδήποτε τρόπο, η βεβαιότητα του ερχομού της νέας πραγματικότητας ειναι γεγονός. Το σκοτάδι θα αντικατασταθεί απο το φως. Οι ανθρωποι θα υποχρεωθούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους και να βάλουν στη ζωή τους τον Θεό. Δεν ειναι επιλογή, ειναι ζωή ή θάνατος. Τώρα πια τα περιθώρια έχουν γίνει πολύ στενά και ο ναρκισισμός που θεωρήθηκε επιβεβλημένος τώρα αντιλαμβάνεται οτι πεθαίνει. Ο πολιτισμός που τάχθηκε στο βιοπορισμό και με μανία προσπαθησε να επιβληθεί βλέπει το τελος του να πλησιάζει. Η θρησκεία που θεοποίησε τα ιερατεία γκρεμίστηκε μπροστά στα μάτια μας. Τα θεμέλια μιας κοινωνίας που την έμαθαν να  στηρίζεται  στον ατομικισμό και στην ύλη δεν θα μπορουσε να είναι τόσο γερά. Άλλωστε, ήρθε μια μικρή πανδημία για να επιβεβαιώσει και να τονίσει  τα λάθη, τις ελλείψεις, τις υπερβολές, τις ανεπάρκειες και την αφόρητη σήψη ενός συστήματος που απλά ήταν υποφερτό. Τώρα, η καταστροφή είναι μπροστα στα ματια μας. Η τραγωδία του παλιού πολιτισμού έχει ήδη φτάσει στο αποκορύφωμα της. Η αρχαιοελληνική ιδέα της τάξης πραγμάτων είναι η απαρχή της νέας εποχής. Ο θάνατος του παλιού ανθρώπου και η δημιουργία του νέου δεν θα είναι μονο βιολογικό πρόβλημα αλλά και  ψυχολογικό. Αρκούν λίγοι για να πιστέψουν το θεϊκό σχέδιο που έτσι κι αλλιώς θα πραγματωθεί. Η σοφια μας, η πίστη μας, η δύναμη ψυχής που ζει μέσα μας, ο αληθινός θεός της αγάπης που μας προστατεύει, θα είναι βοηθοί στην αλλαγή μας και στην πορεία μας προς τη νέα πραγματικότητα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα