Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Το φαράγγι Κυκλάµινου στα Κεραµειά

Πρόσφατα αναφέρθηκε το θέµα που προέκυψε µε βιοµηχανία στην περιοχή Παναγιάς Κεραµειών και για κάποια ρύπανση που προκαλεί. Όσοι ασχολήθηκαν όµως και από τον ∆ήµο δεν έχουν υπόψιν τους ότι το θέµα υπάρχει από το τρεις δεκαετίες πριν περίπου.

Το γνώρισα τότε, όταν περνώντας από Αλετρουβάρι σταµάτησα πάνω από τη διπλανή χαράδρα απ’ όπου πραγµατικά αρχίζει αυτό το φαράγγι, γνωστό τότε σαν του Αγίου Γεωργίου από το χωριό. Έµεινα κατάπληκτος από την πρωτοφανή ρύπανση που προκαλούσε το εργοστάσιο. Εκατοντάδες κούτες, τενεκέδες, λάστιχά αυτοκινήτων και ό,τι άλλο και ένα αυλάκι στο χώµα που έφερνε τα νεροόλαδα από το εργοστάσιο µέσα στο φαράγγι. Αυτά κατέληγαν στις γούρνες στο τέρµα στον Βαντέ και συνέχιζαν και γι’ αυτό το λιµεναρχείο, επειδή έφθαναν στον Κλαδισό, είχε επιβάλλει πρόστιµο ενός εκατοµµυρίου δρχ. που είναι αµφίβολο αν πληρώθηκε.
Η πρώτη οργανωµένη διάβαση του έγινε από µεγάλη παρέα και τότε φύτρωναν τα κυκλάµινα και έτσι πήρε το νέο του όνοµα. Πήγα στην τότε υπηρεσία περιβάλλοντος της τότε Νοµαρχίας που δεν είχαν ιδέα. Κλήθηκε η προϊσταµενη της Νοµαρχίας για να ενεργήσει για αφαίρεση άδειας µέχρι συµµορφώσεως. Ποια ήταν η απάντηση; Κρατηθείτε. Μα αυτό δουλεύει δεκαοκτώ χρόνια ΧΩΡΙΣ Α∆ΕΙΑ. Έπίσης είχαν από τις καπνοδόχους µαυρίσει τα νοτικά υπάρχοντα κυπαρίσσια. Όταν έγινε ο δήµος Κεραµειών εξασφάλισαν κάποια χρήµατα κι έγινε κάποιος καθαρισµός από Αϊ – Γιώργη, παγκάκια κλπ.
Αυτά για την αληθινή ιστορία της υπόθεσης.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα