Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Το Εργατικό Κέντρο για την δικαίωση ξενοδοχοϋπαλλήλου

Ανακοίνωσή μέσω της οποίας εκφράζει την ικανοποίησή του για την δικαίωση ξενοδοχοϋπαλλήλου από το Πρωτοδικείο Χανίων εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει «Άλλη μία νίκη για το συνδικαλιστικό κίνημα. Χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων εξέδωσε προσωρινή διαταγή μετά από πρόσθετη προφορική παρέμβαση του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Χανίων και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων.

Είχαμε δώσει το παρών και στην συζήτηση για τη συγκεκριμένη εργατική διαφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας,-μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, -η οποία είχε αποφανθεί να επιστρέψει η συνάδελφος στην εργασία της και η απόλυση να θεωρηθεί άκυρη και καταχρηστική.

Η συνάδελφος που εργαζόταν σε ξενοδοχειακή μονάδα στον Πλατανιά ως καμαριέρα θεωρήθηκε ότι αποχώρησε οικειοθελώς από την ξενοδοχειακή επιχείρηση, διότι δεν ενημερώθηκε έγκαιρα για να πάει στην εργασία της από τους υπεύθυνους που άλλαζαν το πρόγραμμά της.

Ήταν μία εκδικητική απόφαση του εργοδότη της γιατί μαζί με τις υπόλοιπες καμαριέρες είχε διαμαρτυρηθεί εγγράφως για τις ατέλειωτες ώρες που εργάζονταν και θεωρήθηκε αυτή υπεύθυνη από την εργοδοσία.

Το δικαστήριο στην προσωρινή διαταγή δέχεται ότι δεν υφίσταται οικειοθελής αποχώρηση, ότι η σύμβαση παραμένει σε ισχύ εφόσον δεν έχει καταγγελθεί νόμιμα και η συνάδελφος πρέπει να επιστρέψει στην εργασία της μέχρι λύσεως της σύμβασής της, και τέλος της εκδίκασε ένα ποσό μισθών υπερημερίας.
Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία μέσα από τις αξίες και τα οράματα που το καθορίζουν, με τους νόμους που έχουν απομείνει όσον αφορά τα εργασιακά και με τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΣΕΠΕ και ΠΕΚΑ), θα συνεχίσει αταλάντευτα να βρίσκεται απέναντι στην αυθαιρεσία των εργοδοτών και θα παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για το δίκιο του εργάτη, που μοχθεί στον αγώνα για το μεροκάματο και που πολλές φορές ματώνει για να φέρει ένα κομμάτι ψωμί στο σπίτι του»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες