Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Το “εορταστικό” διάγγελμα!

Σε λίγες μέρες θα δεχτούμε για άλλη μια φορά καταιγισμό «πανηγυρικών» διαγγελμάτων, με τα οποία οι ασκούντες πάσης φύσεως εξουσία (πολιτική, θρησκευτική κ.λπ.) ανά τον κόσμο, θα ατενίσουν με περισσή «αισιοδοξία» το ερχόμενο έτος και θα διατυπώσουν ξανά τις στερεότυπες «ευχές» τους.
Είναι τα ίδια πρόσωπα που καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σκορπούν τη δυστυχία και την πάσης φύσεως συμφορά, αλλά τις τελευταίες ημέρες του Δεκέμβρη ντύνονται «Άη-Βασίληδες», παίρνουν τον σάκο της «γενναιοδωρίας» και μοιράζουν απλόχερα «ελπίδες», «ευχές», «αισιοδοξίες» και άλλα τινά εορταστικά λογίδρια, λίγο πριν ξεκινήσουν εκ νέου το «μακέλεμα» του κόσμου, λίγες ημέρες μετά το σβήσιμο των χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών!
Αλήθεια, ο «πολιτισμένος» κόσμος πόσο ευτυχής μπορεί να νιώθει τέτοιες ημέρες; Το χρεοκοπημένο κομμουνιστικό μοντέλο που πριν είκοσι πέντε χρόνια κατέρρευσε, το διαδέχτηκε το νεο-ταξικό μοντέλο των funds και του Δ.Ν.Τ., το οποίο «εκτόξευσε» τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, τόσο ώστε να σηκώνονται τα ζόμπι του Ναζισμού στην Ευρώπη και το Αιγαίο να ξαναβράζει από θάνατο, όπως τον Σεπτέμβρη του ’22!
Τα «διαγγέλματα» πλουσιοπάροχα σε σχήματα λόγου, σε ευοίωνες «προοπτικές» και απολογισμούς θανάτου θα είναι ένα μικρό «διάλειμμα» πριν την επόμενη «σφαγή», πριν τον επόμενο λιμό, πριν την επόμενη χρεοκοπία!
Έχουμε εθιστεί πλέον στην απαστράπτουσα χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που έρχεται να κουκουλώνει το ετήσιο «αίσχος» που προηγήθηκε.
Η χώρα μας παραδομένη και τραυματισμένη πορεύεται με προοπτική «να βγάλουμε» κι αυτόν τον μήνα.
Η Ευρώπη διχασμένη, άνιση και αντιδημοκρατική, έρμαιο ενός ιδιότυπου οικονομικού ολοκληρωτισμού.
Ο κόσμος ολόκληρος εξίσου τραγικός, ματωμένος, ανισόρροπος καμώνεται πως «γιορτάζει» το τέλος ενός έτους και την αρχή ενός άλλου.
Κοινωνίες σάπιες αναζητούν στην πρόσκαιρη «φιλανθρωπία», την υπενθύμιση της δυστυχίας και «διάσημοι» θα ποζάρουν στα ΜΜΕ και θα τιμώνται για την «προσφορά» τους στις αρχές του αλτρουισμού και της φιλαλληλίας!
Προετοιμαστείτε, λοιπόν, για τα «αισιόδοξα» και άκρως φαρισαϊκά διαγγέλματα των ημερών.
Ανέξοδα και στημένα «λόγια, λόγια, λόγια, λόγια ψεύτικα…».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα