Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

«Το ένα λυόμενο γίνεται συνήθως… πολιτεία»

Πολύ ενδιαφέρουσα η συνεδρίαση του Δ.Σ. Καντάνου – Σελίνου την Τετάρτη με θέμα την έγκριση των κοινών προτάσεων των Δήμων Καντάνου – Σελίνου και Κισσάμου για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Λαφονησίου.

Χαρακτηριστικό του προβληματισμού των δημοτικών συμβούλων για τους κινδύνους που απειλούν την ιδιαίτερα ευαίσθητη περιβαλλοντικά αυτή περιοχή είναι ότι πολλοί ζήτησαν ακόμα πιο αυστηρές προτάσεις από μεριάς των Δήμων!
Συγκεκριμένα στο να επιτραπούν οι λυόμενες κατασκευές (όχι στην παραλιακή Ζώνη Προστασίας της Φύσης) για λόγους που να έχουν να κάνουν με περιβαλλοντικές παρεμβάσεις αλλά σε μια από τις άλλες ζώνες που προέβλεπε η εισήγηση, υπήρξε σχεδόν καθολικό αίτημα των συμβούλων να μη επιτρέπεται ούτε αυτό!
«Εδώ παίρνει ο άλλος άδεια για να φτιάξει λυόμενο και φτιάχνει ολόκληρη πολιτεία με την άδεια αυτή και δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα…», ήταν η αναφορά δημοτικού συμβούλου, που η πραγματικότητα τον δικαιώνει.

Πόσα καταστήματα δεν πήραν άδεια ως “αναψυκτήρια” και λειτουργούν ως “club”, πόσες οχλούσες δραστηριότητες δεν αδειοδοτήθηκαν ως χαμηλής έντασης, πόσες κατοικίες, καταλύματα, ξενοδοχεία δεν πήραν άδειες για “Χ” τετραγωνικά και λειτουργούν σε πολλαπλάσια έκταση;

Αναρίθμητα τα περιστατικά που “κουκουλώθηκαν” με μερικά πρόστιμα ή μια πληρωμή ενός ποσού στo πλαίσιo ενός εκ των πολλών νόμων νομιμοποίησης αυθαιρέτων…
Στην Ελλάδα ζούμε!

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα