Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Το έγκλημα του καθεστώτος…

«Το έγκλημα του καθεστώτος… έγκειται και στο ότι έριξε την κηλίδα της ατιμίας πάνω από ολόκληρη τη χώρα! Τώρα η Ρωσία δεν συνδέεται με τη ρωσική λογοτεχνία και μουσική, αλλά με τα παιδιά κάτω από τις βόμβες. Το έγκλημα του Πούτιν είναι το ότι έχει δηλητηριάσει τους ανθρώπους με το μίσος».

…«Την 1η Μαρτίου, στο Χάρκοβο γεννήθηκαν δύο δίδυμα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Την επόμενη μέρα, οι γονείς τους σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς. Αυτά τα παιδιά που ήρθαν στον κόσμο μας, είναι ήδη ορφανά. Οι γονείς τους σκοτώθηκαν από έναν ρωσικό πύραυλο, από ένα Ρώσο στρατιώτη. Εγώ είμαι Ρώσος. Στο όνομα του λαού μου, της χώρας μου, στο όνομά μου, ο Πούτιν διαπράττει τερατώδη εγκλήματα. Ο Πούτιν δεν είναι η Ρωσία.

Η Ρωσία νοιώθει οδύνη και ντροπή. Στο όνομα της δικής μου Ρωσίας και του δικού μου λαού, εγώ ζητώ συγγνώμη από τους Ουκρανούς. Και κατανοώ το ότι αυτά τα εγκλήματα δεν μπορούν να συγχωρεθούν. Αυτός ο πόλεμος δεν άρχισε τώρα, άρχισε το 2014. Ο δυτικός κόσμος δεν θέλησε να τον κατανοήσει και παρίστανε ότι δεν συνέβη τίποτα σοβαρό. Όλα αυτά τα χρόνια, στις ομιλίες μου και στις δημοσιεύσεις μου, προσπαθούσα να εξηγήσω στον κόσμο ποιος είναι ο Πούτιν. Δεν τα κατάφερα. Τώρα όμως, είναι ο ίδιος ο Πούτιν που τα εξηγεί όλα. Εγώ θέλω να επιστρέψω στη Ρωσία. Αλλά σε ποια Ρωσία; Η Ρωσία του Πούτιν είναι αποπνικτική, βρωμάει τρομερά αστυνομική μπότα. Μπροστά στα μάτια όλων, η χώρα μου μετατρέπεται σε φασιστική δικτακτορία. Στην Ρωσία ο χώρο της ελευθερίας έκφρασης, έχει περιοριστεί στο διαδίκτυο, αλλά τώρα και εκεί βασιλεύει η στρατιωτική λογοκρισία. Οι αρχές έχουν δηλώσει ότι κάθε κριτική στη Ρωσία και στον πόλεμό της, θα θεωρείται προδοσία και θα τιμωρείται με βάση τον στρατιωτικό νόμο!

…Έχουν βάλει στο κεφάλι της χώρας μια κουκούλα, όπως σε ένα όμηρο. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει. Στη ρωσική τηλεόραση, δεν θα προβληθούν οι εικόνες των βομβαρδισμένων ουκρανικών πόλεων και των σκοτωμένων παιδιών. Οι άνθρωποι, χειραγωγημένοι από χρόνια προπαγάνδας, είναι ακόμη πεισμένοι ότι ο ρωσικός στρατός απελευθερώνει τα αδέλφια μας, τους Ουκρανούς, από την φασιστική χούντα που τους επέβαλαν οι Αμερικανοί. Στη χώρα εξηγήθηκε ότι το ΝΑΤΟ είχε ήδη προετοιμαστεί να επιτεθεί στη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας και ότι αυτή η “στρατιωτική επιχείρηση” είναι αναγκαία για την υπεράσπιση της πατρίδας».

Είναι αποσπάσματα της ηθικής και συνειδησιακής οδύνης, μιας φωτισμένης οντότητας. Ενός Ρώσου συγγραφέα. Του Μοσχοβίτη Μιχαήλ Σίσκιν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα