Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

To Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών στην Τσεχία

Εκπαιδευτικό Ταξίδι στην πόλη Cakovice για μαθητές και δασκάλους

Κατά το διάστημα 13-17 Μαΐου 2024, τρεις εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Τσικαλαριών και έξι μαθητές της Έκτης τάξης είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα αξέχαστο εκπαιδευτικό ταξίδι στην πανέμορφη πόλη Cakovice της Τσεχίας και να φιλοξενηθούν από το σχολείο Zakladni skola Dr. Edvarda Benese, Cakovice στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus KA122 “R.I.S.E and Shine”.

Η πόλη Cakovice βρίσκεται στα περίχωρα της Πράγας και έχει 12.000 κατοίκους. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες στο Cakovice και για 5 μέρες έγιναν κομμάτι του τρόπου ζωής μιας Τσέχικης οικογένειας.

Στην διάρκεια αυτών των ημερών επίσης, μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήρια STEM και ρομποτικής σε μία τάξη του σχολείου που ονομάζουν Future Classroom, η οποία είναι εξοπλισμένη με τελευταίου τύπου τεχνολογικό εξοπλισμό (3D εκτυπωτές, ipads, διαδραστικό πίνακα, εκπαιδευτικά ρομποτάκια για όλες τις ηλικίες) και η οποία είναι επιπλωμένη με τελευταίου τύπου πολυμορφικά θρανία και καρέκλες που έχουν στόχο την εργασία σε ομάδες και την συνεργασία. Εκεί εργαστήκαμε κι εμείς ομαδοσυνεργατικά με τα Dashbots, δημιουργήσαμε μπρελόκ σε 3D εκτυπωτή, φτιάξαμε picture dictionary με εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας και παίξαμε με διαδραστικά παιχνίδια.
Είχαμε την ευκαιρία επίσης να επισκεφθούμε το Τεχνολογικό Μουσείο της Πράγας και να ξεναγηθούμε σε στούντιο ειδήσεων τηλεόρασης όπου πρωταγωνιστήσαμε στην δική μας εκπομπή! Αξέχαστη εμπειρία ήταν και η επίσκεψη μας στο κέντρο Ρομποτικής στην πόλη Pilsen, όπου εργαστήκαμε με micro bits και ψηφιακά μικροσκόπια. Στην πόλη αυτή περπατήσαμε και είδαμε και το μουσείο μπύρας Pilsner.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ενθουσιαστήκαμε με την ξενάγηση στην μεσαιωνική πόλη της Πράγας, με το κάστρο, τις γέφυρες και τα όμορφα κτίρια. Οι μέρες μας ήταν γεμάτες με γνώσεις, εικόνες και στιγμές θερμής φιλοξενίας, αποδείξεις ότι το πρόγραμμα Erasmus συμβάλλει στην ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των λαών και αγκαλιάζει την κοινή Ευρωπαϊκή κληρονομιά και πολυμορφία. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από σχολείο στην Ισπανία, καθώς και εκπαιδευτικοί από σχολείο στην Πολωνία συμμετείχαν μαζί μας αυτή την εβδομάδα σε όλες τις δραστηριότητες, γεγονός που τονίζει περισσότερο τις αρχές που προωθεί το πρόγραμμα Erasmus.

Τα οφέλη που αποκομίσαμε από την κινητικότητα αυτή θα διαδοθούν στις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου μας καθώς και σε όμορα σχολεία, με στόχο η διάχυση αυτή να φέρει πρόοδο και συνεργασία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών της ευρύτερης κοινότητας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα