Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Το δικαίωμα του ανθρώπου στην υγεία και την ελευθερία

Κύριε διευθυντά

η διαχείριση των υγείας, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, εμφανίζει μεγάλες δυσκολίες. Όλοι εμείς οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα του ανθρώπου στην ΥΓΕΙΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Και εδώ στην Κρήτη, έξω από το νοσοκομείο Χανίων, σε σκηνές, συνέχεια από 4 Νοεμβρίου και πάνω στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Υγείας συνεχώς από 14 Φεβρουαρίου και ακόμη στην έσχατη κίνηση της απεργίας πείνας έξω από το Υπουργείο Υγείας από 21 Μαρτίου, όλοι μαζί, καθένας από το δικό του μετερίζι, δίνουμε τον αγώνα μας για να κρατήσουμε τις ΑΞΙΕΣ, να κρατήσουμε την Ελλάδα μας της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Όμως, η απεργία πείνας έχει αξία όταν υπάρχει ανθρωπιά και αλληλεγγύη, αλλά σήμερα, δυστυχώς, ο αληθινός άνθρωπος είναι είδος προς εξαφάνισιν… Από τους έξι (6) συναδέλφους μας απεργούς πείνας: την Ειρήνη, τη Ζωή, τον Λάμπρο, τον Νίκο (από τα Χανιά μας), τον Περικλή και την Σοφία, δύο άτομα έχουν καταρρεύσει (ο Νίκος μόλις το Σάββατο) και δεν υπήρξε από το Υπουργείο η ελάχιστη ευαισθησία, να τους επισκεφθεί κάποιος ανθρώπινα και να ρωτήσει γιατί έφτασαν σ’ αυτό το σημείο αυτοκαταστροφής!… Η ζωή και η υγεία των συναδέλφων μας είναι πολυτιμότερη από την οποιαδήποτε ανάλγητη αντίδραση του Υπουργείου “Υγείας”!… Θέλουμε την προστασία τους και θα πράξουμε τα δέοντα…

Η διαχείριση της υγείας, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, εμφανίζει μεγάλες δυσκολίες και δεν υπάρχει ομοφωνία για την ορθότητα της διαχείρισης ανάμεσα στον επιστημονικό και πολιτικό χώρο, μάλλον διαφέρουν τα κριτήρια και οι επιδιώξεις… Στο επίκεντρο της διαχείρισης βρίσκεται το εμβόλιο, το οποίο, γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί με οποιονδήποτε τρόπο, ως το κυριότερο όπλο και ασπίδα προστασίας. Και εδώ είναι το σημείο της αμφισβήτησης και της επιφύλαξης.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έθεσε εμάς, τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, σε αναστολή εργασίας, εκτός υπηρεσίας, «για επιτακτικούς λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας», όπως ανέφερε το σχετικό έγγραφο που μας επιδόθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Όμως, πόσο κίνδυνο αποτελούμε για την Δημόσια Υγεία επειδή δεν έχουμε εμβολιασθεί; Και πόσο προστατευμένη είναι η Δημόσια Υγεία με την απουσία μας;

Ή μήπως η απουσία μας αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο;

Κατά την πορεία των γεγονότων διαπιστώνεται ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν είναι αυτή που αναμενόταν, σε σχέση με την αποφυγή νόσησης και μετάδοσης του ιού, αφού εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν. Ίσως το εμβόλιο λειτουργεί θετικά σε σχέση με τη σοβαρότητα της νόσησης και την θανατηφόρα έκβαση, αν και παρατηρούμε ότι συνεχώς αυξάνεται το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων που εισάγονται στις ΜΕΘ, επιπλέον δεν γνωρίζουμε τελικώς την ασφάλεια του εμβολίου βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, ώστε να σταθμίσουμε τα οφέλη σε σχέση με τους κινδύνους.

Για να διεξαχθούν συμπεράσματα για την ασφάλεια του εμβολίου, θα πρέπει να γίνονται καταγραφές πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών του, διαφόρου βαρύτητος έως και θανάτων, οι οποίες όμως καταγραφές δεν γίνονται, ώστε να μελετηθούν και να κριθούν αποτελέσματα. Η επίσημη ενημέρωση από τα ΜΜΕ είναι μονόπλευρη και κατευθυνόμενη υπέρ του εμβολιασμού και ο πολίτης βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση για να αποφασίσει την αυτοδιάθεσή του σε σχέση με την υγεία του.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ.

Επιβάλλεται, λοιπόν, να κερδηθεί η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ σε σχέση με τον ιό, το εμβόλιο, την νόσο, την μετάδοση και αυτή η γνώση να δοθεί με καθαρότητα στον πολίτη, ώστε καθένας, σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά που τον αφορούν, να πάρει υπεύθυνη απόφαση για τον εαυτό του και τα προστατευόμενα μέλη του. Δεν μπορούν να αποφασίζουν άλλοι για μας, το δικαίωμα στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση έχει κερδηθεί με αγώνες αιώνων και δεν επιτρέπεται να γυρίζουμε πίσω διεκδικώντας τα αυτονόητα.

Μετά την επιστημονική γνώση έρχεται η ΕΥΘΥΝΗ του καθενός μας απέναντι στην παρούσα κατάσταση. Δεν νοείται η αδιαφορία και ο εφησυχασμός, υπάρχουν ζωτικές ανάγκες, υπάρχει αγώνας για την υγεία μας και την ευημερία μας. Δεν περιμένουμε και δεν επιτρέπεται να σηκώσουν άλλοι το βάρος της απόφασης για τον εαυτό μας, πρέπει να το αναλάβουμε εμείς, καθένας για τον εαυτό του, αφού έχει λάβει γνώση αληθινή και πλήρη.

Επόμενη ισχυρή θέση κατέχει ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ μας προς το υπέρτατο αγαθό της ΥΓΕΙΑΣ και της ΖΩΗΣ για τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο, επεκτεινόμενος και στο περιβάλλον. Αυτός ο σεβασμός υπαγορεύει την σωστή συμπεριφορά μας ώστε να μην βλάψουμε κανέναν αλλά αντιθέτως να ωφελήσουμε. Ο εγωισμός δίνει την θέση του στον σεβασμό και το «εγώ» δίνει τη θέση του στο «εμείς».

Απευθυνόμαστε στους συμπατριώτες μας, στην νόηση και στην ανθρωπιά τους, ώστε να γίνουμε όλοι μαζί ισχυροί στον ορθό δρόμο που θα μας βγάλει στο ξέφωτο. Στον αγώνα μας, εδώ και μήνες, ο οποίος μπορεί να μην έχει γίνει γνωστός γιατί δεν υπάρχει η ενημέρωση που θα έπρεπε, αγωνιζόμαστε πέρα από τους εαυτούς μας και την εργασία μας, αγωνιζόμαστε για όλους μας, και τους θέλουμε σ υ ν α γ ω ν ι σ τ έ ς μας! για την ΥΓΕΙΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την ΑΛΗΘΕΙΑ!…

Παράδειγμα έχουμε τους ιερούς προγόνους μας με τον υπέρτατο αγώνα τους και με το σύνθημα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ », το οποίο, βοώντας αρνούμαστε και δεν επιτρέπουμε να σφετερίζεται ο οποιοσδήποτε Ζελένσκι με τα τάγματά του… Αίσχος σε εκείνους που το επέτρεψαν, δεν μας αντιπροσωπεύουν…

ΤΙΜΩΝΤΑΣ, λοιπόν, ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ …

ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΩΣ!!!

Εκ μέρους Υγειονομικών Χανίων σε αναστολή

Χρυσούλα Χατζησσάβα


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Σας συμπαρίσταμαι με όλη μου την καρδιά!
    Η κυβέρνηση πρέπει να διορθώσει πάραυτα την απόφαση της και να επιστρέψετε στην εργασία σας!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα