Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Το “Chaniartoon” συνάντησε την χαρακτική στο Μουσείο Τυπογραφίας

Τις συγγένειες διαφορετικών μορφών τέχνης είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν οι συμμετέχοντες στο βιωματικό εργαστήρι χαρακτικής που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στο Μουσείο Τυπογραφίας “Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη”, στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ κόμικ και animation “Chaniartoon”.
Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την ιστορία της χαρακτικής, μυήθηκαν στις βασικές αρχές της τέχνης αυτής και έφτιαξαν τα δικά τους χαρακτικά σε λινόλεουμ κάνοντας τυπώματα με τυπογραφικό μελάνι.
«Με το Μουσείο Τυπογραφίας θέλαμε να συνεργαστούμε εδώ και 2-3 χρόνια αλλά προέκυψε η πανδημία και αυτό το σχέδιο έπαιρνε αναβολή. Ωστόσο, φέτος τα καταφέραμε και χαιρόμαστε πολύ», σημείωσε ο διευθυντής Chaniartoon Μάριος Ιωαννίδης, μιλώντας στα “Χ.ν.”.

 Στιγμιότυπο από το βιωματικό εργαστήριο χαρακτικής που έγινε στο Μουσείο Τυπογραφίας.

Ο κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε ακόμα τη σχέση που έχει το φεστιβάλ με τη εικονογράφηση και τον κόσμο της τυπογραφίας, τόνισε ότι η χαρακτική συνδυάζει και τα δύο αυτά στοιχεία, ενώ αναφέρθηκε και στις συγγένειες διαφορετικών τεχνών που συχνά συνυπάρχουν στο έργο και τη δράση πολλών καλλιτεχνών.
«Πολλοί καλλιτέχνες είναι σε παράλληλους χώρους. Έχουμε κομίστες που κάνουν μεταξοτυπία. Εχουμε άλλους που κάνουν χαρακτικά που τα τυπώνουν σε χαρτιά και τα έχουν σε μορφή πόστερ. Αυτό είναι κάτι που το συναντάμε συχνά, δηλαδή καλλιτέχνες κόμικ να κάνουν χαρακτικά, εικογράφηση κ.λπ.», επεσήμανε.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Τυπογραφίας από την Διευθύντρια του Μουσείου Έλια Κουμή.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα