Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Το χαμόγελό σου θα σώσει τον πλανήτη

Kατέβηκες τις σκάλες το πρωί για να πας στη δουλειά σου, στην είσοδο συνάντησες το γείτονα που πήγαινε κι αυτός στη δουλειά του. Δεν το συνηθίζεις, αλλά εκείνο το πρωί που ο ήλιος μπήκε από το παράθυρό σου και τον χάρηκες κι έφτιαξε η διάθεσή σου, είπες στο γείτονα καλημέρα μ’ ένα πλατύ χαμόγελο. Του έκανες κι ένα κομπλιμέντο για το ωραίο κούρεμα και το χρώμα της γραβάτας του.

Ο γείτονας που συνήθως κατσούφης απ’ τα δικά του προβλήματα, που ίσως θεωρεί δυσεπίλυτα, σου το ανταπέδωσε, πήγε στη δουλειά του με ανεβασμένη διάθεση. Καλημέρισε όλους τους συναδέλφους του. Κάποιος συνάδελφός του από καιρό τον παρακαλούσε να τον αντικαταστήσει στο πόστο του για να πάει το παιδί του στους γιατρούς γιατί ήταν βαριά άρρωστο, κείνη τη μέρα δέχτηκε με ευχαρίστηση να το κάνει ο γείτονάς σου. Το παιδί θεραπεύτηκε και μεγάλωσε. Μια μέρα αυτό το παιδί, υγιέστατο πλέον, στο δρόμο έσωσε μια γιαγιά, που παραλίγο να την παρασύρει ένα αυτοκίνητο. Η γιαγιά κάποια μέρα αγόρασε ένα λαχείο και κέρδισε τον πρώτο αριθμό, ένα τεράστιο ποσό. Δεν είχε οικογένεια κι έκανε δωρεά τα χρήματα. Έχτισε ένα σχολείο για άπορα παιδιά. Από αυτό το σχολείο αποφοίτησε ένας μαθητής φτωχός αλλά διάνοια, έγινε επιστήμων παγκοσμίου φήμης. Αυτός λοιπόν ο διάσημος γιατρός ανακάλυψε τη θεραπεία μιας θανατηφόρου ασθένειας.

Μεταξύ των ασθενών που θεραπεύτηκαν κι ένα παιδί, που κι αυτό μεγάλωσε κι έγινε σπουδαίος επιστήμων. Αυτός λοιπόν ο ευφυής επιστήμων ανακάλυψε μια νέα πηγή ενέργειας, ώστε να μη χρειάζεται να αντλούνται αλόγιστες ποσότητες πετρελαίου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σεισμοί και παλιρροϊκά κύματα – τσουνάμι. Και βέβαια να μη ρυπαίνεται η ατμόσφαιρα με τα καυσαέρια, κυρίως βέβαια να μη διαταράσσεται η ισορροπία του πυρήνα της γης και πολλά αλλά καταστροφικά.

Όλα αυτά δε θα συνέβαιναν αν εκείνο το πρωί εσύ δεν χαμογελούσες στο γείτονά σου, αν δεν του έλεγες μια καλή κουβέντα και… μια αλυσίδα από γεγονότα φαινομενικά ασήμαντα οδήγησαν στις μεγάλες ανακαλύψεις.

Γι’ αυτό… χαμογέλα!!!

Γιατί… τίποτα δεν πάει χαμένο στη ζωή που θεωρούμε χαμένη…

Σ’ αρέσει να παίζεις ντόμινο; Παίξε!! Το χαμόγελό σου θα προκαλέσει μια σειρά από χαμόγελα. Η καλή σου κουβέντα θα προκαλέσει όλες τις καλές κουβέντες να ξεχυθούν.

Κάθε σου χαμόγελο, κάθε καλή κουβέντα, κάθε καλοπροαίρετη κίνηση, αγαθή πρόθεση, θετική σκέψη, είναι ένας κρίκος της αλυσίδας που καθορίζει την τύχη του πλανήτη και χωρίς υπερβολή την ισορροπία του σύμπαντος.

Κάθε χαμόγελό σου είναι μια χρυσή βελονιά του πεπρωμένου σου που κεντάς. Είναι σίγουρο πως το χαμόγελό σου είναι καταλύτης, είναι ένα λιθαράκι για το χτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου. Σκέψου πόσα τέτοια λιθαράκια χρειάζονται. Το ένα χαμόγελο δίπλα στ’ άλλο. Η μία ευγενική κουβέντα μετά την άλλη. Θα δεθούν με το πιο ισχυρό ενωτικό· την αγάπη, όχι αυτή που ξέρεις, την κτητική, την ιδιοτελή, αλλά την πανανθρώπινη.

Γι’ αυτό… χαμογέλα!!!

Μια καλημέρα είναι αυτή, πες την !!!

Δεν θα πέσει χάμω…

Θα ανυψωθεί! Και θα ανυψώσει κι εσένα!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες