Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Το αυγό, η κότα και …μπενάκης (αυ)βγενάκης

Το ζήσαμε κι αυτό. Να έρχεται στην Κρήτη ο υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. κ. Αυγενάκης. Να υπογράφει με τον περιφερειάρχη Κρήτης(;) κ. Αρναουτάκη μνημόνιο συνεργασίας που περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις των συμβαλλομένων.

• Αντικείμενο -διαβάζουμε- του μνημονίου είναι η αναβάθμιση των υφιστάμενων σήμερα εγκαταστάσεων και ακολούθως η υλοποίηση των έργων επέκτασης των αθλητικών εγκαταστάσεων. Υπάρχει αναλυτική ανακοίνωση για όλα τα πολλά νέα έργα αλλά και για την αναβάθμιση άλλων όπως το παγκρήτιο στάδιο προνοώντας έτσι να φιλοξενήσει τη διοργάνωση του τελικού της Europa Conference League 2022-2023. Ολα αυτά τα έργα χρειάζονται μελέτες και χρηματοδότηση για να κατασκευαστούν. Εξασφαλισμένα. Όπως γράφει η ανακοίνωση

• «Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα

• Εξασφαλίσει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων όλα τα απαιτούμενα κονδύλια για την υλοποίηση των παραπάνω μελετών και έργων.
• διευκολύνει με κάθε τρόπο το επιστημονικό προσωπικό, που θα απασχοληθεί για την υλοποίηση του αντικειμένου του παρόντος, στη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών από το τηρούμενο αρχείο των υπηρεσιών της.
• Διασφαλίσει τη λειτουργία και συντήρηση του Έργου μετά την ολοκλήρωσή του.»

• Όπως βλέπουμε το κόστος μελετών κατασκευών και λειτουργίας δεν μπορεί να είναι γνωστό. Ωστόσο η ΓΓΑ αναλαμβάνει το κόστος για όλα τα «απαιτούμενα» κονδύλια.
• Ηλίου φαεινότερο, λοιπόν, ότι το μνημόνιο αυτό είχε μεθοδικά προετοιμαστεί ώστε οι υπογραφές να “πέσουν” ΤΩΡΑ. Μια κρίσιμη χρονική περίοδο και για τον ανασχηματισμό και το μέλλον του κ. Αυγενάκη οποίος πολιτεύεται στο Ηράκλειο. Από την Ανατολική Κρήτη-κυρίως- αντλεί την εκλογική του δύναμη ο κ. Αρναουτάκης λόγω και πληθυσμιακής υπεροχής της.

Διαπιστώσεις!
• Τη Δευτέρα 13-7-20 ο κ. Αυγενάκης ήρθε και στα Χανιά. «Παρακολουθήσαμε» την αποκαρδιωτική περιοδεία του κ. υφυπουργού στις (ο Θεός να τις κάνει) υπάρχουσες αθλητικές υποδομές της πόλης των Χανίων. Έχουμε και τις προσωπικές δημοσιογραφικές πληροφορίες. Αλλά έχουν γραφτεί και ρεπορτάζ και σχόλια όπως του Παρασκευά Περάκη και του Γιώργου Κώνστα στα χθεσινά Χανιώτικα Νέα.
• Στο κολυμβητήριο Ακρωτηρίου, λοιπόν, ο κ . Αυγενάκης διαπίστωσε μεν την απαράδεκτη κατάσταση για την οποία ο βουλευτής Χανίων κ. Βολουδάκης ζήτησε να αναληφθούν ευθύνες για τη δαπάνη δημοσίου χρήματος σ’ αυτό. Συνάντησε την σταθερή άρνηση του κ. Αυγενάκη.Δεν εμπλέκεται, είπε, η ΓΓΑ στο έργο. Πόρτα, δηλαδή, για το κολυμβητήριο Χανίων όταν στο Ηράκλειο δημιουργείται δεύτερο και αναβαθμίζεται και το πρώτο.
• Τα κάστανα από τη… χόβολη που σιγόκαιγε κλήθηκε να βγάλει ο παρών επίσης υφυπουργός Παιδείας κ. Βασίλης Διγαλάκης. Ο οποίος ως πρώην πρύτανης είχε προχωρήσει μελέτες για το κολυμβητήριο και τώρα προσπαθεί να το εντάξει σε ένα μεγάλο πρότζεκτ. Για να γίνει βέβαια αυτό θα πρέπει να το βάλει σε προτεραιότητα και το Πολυτεχνείο Κρήτης.
• Πάμε Νέα Χώρα! Τραγικά τα πράγματα ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ο κ. υφυπουργός. Ανεβοκατέβηκαν τις πισίνες. Χάλια.
• – Μελέτες έχετε; Ρωτούσε…
• …….
• Δεν ξέρω αν έπεσαν «παλαμάκια» κάπου για τις φοβερές διαπιστώσεις του κ. υφυπουργού και την καλή του πρόθεση «αν απαιτηθεί να υπογράψει σχετικό(σ.σ.;) μνημόνιο» ενώ στο Ηράκλειο το είχε ήδη προετοιμάσει και το υπόγραψε.
• Αλλά μην έχοντας ακούσει κανείς έως τα τότε μια τόση δα ικανοποιητική εξαγγελία, η βουλευτής Χανίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη, τον “ξεφώνισε” από βήματος Πνευματικού Κέντρου όπου μαζεύτηκαν όλοι οι παράγοντες για να διαβουλευτούν.
• «Η κατάσταση των Χανίων, είναι επιεικώς απαράδεκτη,  κι επειδή έχει περάσει ήδη ένας χρόνος, από τότε που έγινε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θεωρώ ότι οπωσδήποτε και ταχύτατα, πρέπει να ανταποκριθούμε στις βασικές ανάγκες. Eχω κάνει μια προσωπική έρευνα για να δω, για τι λεφτά μιλάμε. Τα λεφτά για τα οποία μιλάμε στον αθλητισμό, είναι λίγα, είναι ελάχιστα! Κι επειδή παρακολουθούμε τι γίνεται στα ΦΕΚ ή στην Διαύγεια, για το τι βγαίνει πραγματικά σε διάφορες περιοχές, θεωρώ πως τα Χανιά, στην φάση αυτή είναι απολύτως εγκαταλελειμμένα και αδικημένα» είπε. «Στα Χανιά όμως, στο κολυμβητήριο (της Νέας Χώρας) οι βασικές δαπάνες που έχουν ζητηθεί, είναι μικρότερες από μισό εκατομμύριο ευρώ. Δεν μπορεί να μην δημοπρατήσουμε αυτή την στιγμή αυτά τα έργα»

Ξαναζεσταμένο φαγητό
• Οπως φαίνεται η απάντηση του κ. Αυγενάκη, ήταν… να σερβίρει την επόμενη μέρα(!!) με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του, το ξαναζεσταμένο φαγητό των «δρομολογημένων» αθλητικών έργων στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Χανίων. Μάλιστα έβγαλε και σχετική ανακοίνωση την επομένη. Ξέρετε εργάκια και μερεμέτια που ήδη είχαν ενταχθεί και σε προγράμματα άλλων υπουργείων ή της Τ.Α. Δεν παρέλειψε να παρουσιάσει ως έργο την… ετήσια επιχορήγηση του Εθνικού Σταδίου. Και, την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενος λόγω Ντόρας, μας… ελέησε άρον άρον «250.000 για τις πρώτες επείγουσες εργασίες στο ανοικτό κολυμβητήριο της Νέας Χώρας αφού κατέβουν τεχνικοί της ΓΓΑ για «εμπεριστατωμένη αυτοψία»… κ.λπ.». Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Πολλές φορές έχουν έλθει τεχνικοί της ΓΓΑ. Αναφιλέ!

Μπενάκης…
• Ρεζουμάρουμε: Προετοιμασμένος με μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια για ΝΕΑ συγκεκριμένα έργα, με χρηματοδότηση μελέτης- κατασκευής και λειτουργίας τους εις το μέλλον, δέσμευσε την ΓΓΑ ο κ. Αυγενάκης.
• Στα Χανιά ήρθε να διαπιστώσει τα μαύρα χάλια, να αποκλείσει εμπλοκή του στο Ακρωτήρι και να ρωτά και να… λυπάται που δεν υπάρχουν μελέτες.
• Παρεμπιπτόντως στις περιοδείες του κ. υφυπουργού στα «έργα» της πόλης απουσίαζε ο δήμαρχος Χανίων.
• Και για να τελειώνουμε με αυτή τη «φάμπρικα» της έτοιμης δικαιολογίας κυβερνητικών (όλων των κυβερνήσεων) και της Περιφέρειας Κρήτης. Οτι στα Χανιά δεν έχετε μελέτες. Αρα δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε.
• Μάλιστα. Και πώς θα έχουμε μελέτες όταν δεν τις χρηματοδοτούν οι κυβερνήσεις και η Περιφέρεια; Το αυγό και η κότα.
• Μόνο που η «κότα» των μελετών «αποδίδει» δίκροκα αυγά. Τόσο για την χρηματοδότηση των μελετών όσο και για την χρηματοδότηση της κατασκευής των έργων.
• – Μα έδωσε και 250.000 για το κολυμβητήριο Νέας Χώρας. Αορίστως στον αέρα όλα. Στη βράση επάνω της επίσκεψης. Και στον «αναβρασμό» των Χανιωτών καθώς ένα χρόνο μετά τη νέα κυβέρνηση η απαξιωτική πολιτική προς τα Χανιά των τελευταίων πολλών χρόνων, εν τοις πράγμασι, δεν έχει αλλάξει.
• Από τα ψίχουλα που έδωσε στο κολυμβητήριο Ν. Χώρας αλλά και γενικότερα από την παντελή έλλειψη προετοιμασίας του κ. υφυπουργού για τα Χανιά, η επίσκεψη αποδείχτηκε…
Μπενάκης… (Αυ)βγενάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα