Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Το “αγκάθι” των “κόκκινων δανείων”

Προ των πυλών η ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης, με την ελληνική πλευρά να επιθυμεί, και αυτή τη φορά, μία θετική έκθεση για την οικονομία.
Ωστόσο την ομαλή πορεία προς την πέμπτη, τούτη, μεταμνημονιακη αξιολόγηση “φρενάρουν”, τα “κόκκινα δάνεια” που αποτελούν το βασικό σημείο διαπραγμάτευσης αλλά και το μεγάλο “αγκάθι” όχι μόνο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά και για την κυβέρνηση, καθώς οι δανειστές, της έχουν αποστείλει απανωτά μηνύματα ότι πρέπει να “τελειώνει” με το θέμα.
Ο νέος πτωχευτικός κώδικας που θα αντικαταστήσει από 1ης Μαΐου το υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας των “κόκκινων” δανειοληπτών, είναι εξάλλου και ένα από τα θέματα συζήτησης του Eurogroup, στη σημερινή συνεδρίασή του, όπου θα γίνει η σχετική ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών.
Από την κυβέρνηση καταβάλλονται τις τελευταίες ημέρες προσπάθειες για την εφαρμογή βιώσιμων λύσεων στους δανειολήπτες, με βασικό σκοπό, τα δάνεια να καταστούν ενήμερα κι όχι να βγει ο κόσμος από τα σπίτια του ή να κλείσουν επιχειρήσεις.
Τραπεζίτες και δανειολήπτες, ως εκ τούτου, ήδη βρίσκονται σε… θέσεις μάχης καθώς οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας… καραδοκούν.
Πόσοι άραγε θα “γλυτώσουν”;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα