Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Το 73%

Δεν ξέρω πως σας φαίνεται σαν ποσοστό, σε μένα πάντως εμφανίζεται ως τεράστιο. Είναι το ποσοστό της θαλάσσιας επιφάνειας του πλανήτη μας στο σύνολο  της πλανητικής επιφάνειας.

Το υπόλοιπο 27% είναι η ξηρά. Τώρα από την ξηρά αν αφαιρέσουμε την επιφάνεια της Ευρώπης που είναι Ελληνικό όνομα, την επιφάνεια της Ασίας που είναι επίσης Ελληνικό όνομα (ο Άσιος, γυιός του Έλληνα Βασιλιά Δάρδανου- τα Δαρδανέλια) και αν σε αυτό προσθέσουμε και την Αμερική από το όνομα Όμηρος του Αμέρικο Βεσπούτσι θα διαπιστώσουμε πως ο πλανήτης Γη Ελληνοκρατείται.  Ας το διερευνήσουμε και λίγο παραπέρα. Το 73% της θαλάσσιας επιφάνειας αποτελείται από πολύ μεγάλες θάλασσες που σε όλη την υδρόγειο αποκαλούνται ευθαρσώς ως Ωκεανοί. Υπάρχει ο Ατλαντικός Ωκεανός, ο Ειρηνικός, ο Ινδικός, ο Βόρειος παγωμένος Ωκεανός, και η περιοχή της Ανταρκτικής. Μα ωκεανός βγαίνει από τις λέξεις ‘’ωκεία ναύς’’, τουτέστιν γρήγορο καράβι, γιατί δεν μπορείς να διασχίσεις τον Ειρηνικό με μία μικρή ψαρόβαρκα, χρειάζεσαι αναμφίβολα ένα γρήγορο καράβι αν θέλεις να προλάβεις εν ζωή τους συγγενείς σου στην άλλη άκρη της υφηλίου.
Το Ελληνικό γεννοβόλο μυαλό γέννησε τον έρωτα, αυτόν που τόσο μιαρά κατηγορούν όλες οι θρησκείες. Ο έρωτας λοιπόν έκανε ψηλά το χάος και από κάτω την γή. Το χάος και η γη ζευγάρωσαν τα άτιμα και γέννησαν τον Ωκεανό και την Τηθύ. Βλέπουμε λοιπόν πως οι τεράστιες θάλασσες πήραν τα ονόματά τους κατ αποκλειστικότητα από την Ελληνική Μυθολογία-Ιστορία. Όλες οι απέραντες θάλασσες ονοματίσθηκαν από τους Έλληνες, του μεγάλους θαλασσοπόρους, εμπόρους, διακινητές αγαθών σε όλη την γη.  Απ άκρου σε άκρο το όνομα έχει Ελληνική προέλευση και σφραγίδα. Δεν είπε κανένας την θάλασσα ως  Mare όπως οι Λατίνοι, που και αυτό είναι επίσης Ελληνικό αφού προέρχεται από το μύριος που σημαίνει μεγάλη ποσότητα εξ ού και το εκατομμύριο, η πλημμύρα.

Τελικά αυτός ο πλανήτης (planet λέγεται σε πολλές άλλες γλώσσες, από το ρήμα πλανώμαι), γυρίζω άσκοπα στον αέναο χώρο, που πραγματικά αυτό συμβαίνει, πέραν των βαθυτάτων επιστημονικών απόψεων του Σεβασμιωτάτου Θεσσαλονίκης. Στην συνολική της ονομασία η γη έχει Ελληνικό όνομα και στις κατ ιδίαν αναφορές έχει και πάλι Ελληνικά ονόματα. Ο αγαπημένος μας γαλάζιος πλανήτης βρίθει Ελληνικότητας με βεβαιωμένες γεωγραφικές και ιστορικές αποδείξεις. Βέβαια αυτή την ολοκληρωτική Ελληνικότητα αμφισβητεί τελευταίως η φυλή των Μογγόλων, ελπίζω να μην θελήσει να διεκδικήσει και τον Ινδικό Ωκεανό λόγω κεκτημένης ταχύτητος στην διεκδίκηση του πανάρχαιου Ελληνικού Αρχιπελάγους του Αιγαίου.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, δεν έχουν την δυνατότητα και το χάρισμα να μπορούν να λένε ψέμματα, η γεωγραφία είναι επιστήμη καταμέτρησης και ονομασίας επιφανειών. Η γεωγραφία λοιπόν απεφάνθη, το 73% της γής έχει Ελληνική ονοματοδοσία, το λένε ‘’Ωκεανό’’. Η Ελλάδα μπορεί σήμερα να είναι μικρή στο δέμας, αλλά υπερφυσικών μεγεθών σε ιστορία , γλώσσα και φως, ατελείωτο φως, που φέγγει πέρα από τα όρια του πλανήτη μας, του ηλιακού μας συστήματος ακόμη και πέρα από τον γαλαξία μας. Νεφέλωμα της Ανδρομέδας-2.500.000 έτη φωτός μακριά. Κάτι άλλο;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες