Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Τίτλοι τέλους για ∆ΟΚΚΟΙΠΠ και ΚΕΠΠΕ∆ΗΧ – ΚΑΜ

Προς κατάργηση, όπως όλα δείχνουν, οδεύουν τόσο ο ∆ηµοτικός Οργανισµός Κοινωνικής Πολιτικής (∆ΟΚΚΟΙΠΠ) όσο η ΚΕΠΠΕ∆ΗΧ-ΚΑΜ του ∆ήµου Χανίων.

Σε προχθεσινή απόφαση του αν. υπουργού Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιου (φωτ.), οι δύο αυτοί Οργανισµοί, παρά το αίτηµα του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Χανίων να διατηρηθούν, δεν εξαιρούνται από την αυτοδίκαιη κατάργηση των Νοµικών Προσώπων ∆ηµοσίου ∆ικαίου και ∆ηµοτικών Κοινωφελών Επιχειρήσεων των ∆ήµων που προβλέπεται από τα άρθρα 27 και 29 του νόµου 5056/2023.
Σύµφωνα µε πληροφορίες, στον ∆ήµο Χανίων ευελπιστούν πώς θα εκδοθεί δεύτερη απόφαση του κ. Λιβάνιου που θα συµπεριλαµβάνει και τους συγκεκριµένους δηµοτικούς φορείς.
Σύµφωνα µε την ίδια απόφαση, 16 είναι συνολικά τα Νοµικά Πρόσωπα ∆ηµοσίου ∆ικαίου και οι ∆ηµοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των δήµων στην Ελλάδα που εξαιρούνται από την κατάργηση καθώς «η δραστηριότητα από πλευράς εξειδικευµένου αντικειµένου, απόδοσης έργου και ευρύτερης αναγνώρισης, τεκµηριώνεται πλήρως και δικαιολογεί την συνέχιση της λειτουργίας τους». Μεταξύ αυτών και η Κοινωφελής Επιχείρηση του ∆ήµου Πλατανιά, η οποία τη “γλύτωσε” καθώς στις αρµοδιότητές της είναι η δακοκτονία. Στον ∆ήµο Πλατανιά καταργείται το Νοµικό Πρόσωπο ∆ηµοσίου ∆ικαίου που είχε στην ευθύνη του τρεις παιδικούς σταθµούς οι οποίοι θα ενταχθούν απευθείας στον ∆ήµο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα