Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Την υγειά μας να ‘χουμε!

Με μη διαθέσιμα ραντεβού ήρθαν αντιμέτωποι αρκετοί πολίτες στα Χανιά τη Δευτέρα, την πρώτη εργάσιμη μέρα του μήνα, οι οποίοι ήθελαν να κλείσουν ραντεβού για τον μήνα Απρίλιο στο Νοσοκομείο Χανίων.

Αρκετά τα παράπονα των αναγνωστών της εφημερίδας για το ζήτημα, καθώς προσπαθούσαν από τις 9 η ώρα που άνοιγε το σύστημα των e-rantevou αλλά και τηλεφωνικώς, μάταια όμως κι αυτό διότι είτε τα τηλέφωνα ήταν κατειλημμένα λόγω του μεγάλου όγκου που δέχονταν, προφανώς, είτε το σύστημα δεν τους εμφάνιζε το ιατρείο που επιθυμούσαν για να επιλέξουν μέρα κι ώρα διότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα.
Εν τω μεταξύ, το Νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση χθες με την οποία μας ενημέρωσε για τον απολογισμό των ραντεβού κι αυτά ήταν 757 στον αριθμό μόνο κατά την πρώτη μέρα (!), γεγονός που αποδεικνύει πράγματι την ανάγκη των Χανιωτών για τις υπηρεσίες υγείας του μοναδικού Νοσοκομείου στην πόλη, αλλά και τον όγκο δουλειάς που έχει να διαχειριστεί το υποστελεχωμένο δυναμικό, το οποίο αν μη τι άλλο καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσει τους πολίτες. Η επιτακτική ανάγκη στήριξης του Νοσοκομείου από την πολιτεία -θα ‘πρεπε να- είναι δεδομένη, με γιατρούς και κλινικές που χαρακτηρίζονται για την ποιότητά τους, για τις υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών αλλά κι εξοπλισμό που συνεχώς ανανεώνεται.
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σήμερα λοιπόν, ένα αγαθό που βάλλεται από παντού χρόνια τώρα, ειδικά η δημόσια… μέρα σημαντική που μας κάνει να αναρωτιόμαστε πόσο πολύ τη στηρίζει το κράτος, ενώ εμείς στηριζόμαστε απόλυτα σε αυτήν. Κατά τα άλλα, την υγειά μας να ‘χουμε!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα