Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξαπολύοντας επίθεση κατά των συνυποψηφίων του αλλά και στελεχών του κόμματος για τη στάση που κράτησαν το τελευταίο 24ωρο.
Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε πως θα καλέσει τον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη και θα του ζητήσει να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για να υπάρξει μεταβατικός πρόεδρος, ενώ ζήτησε και την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Κάλεσε παράλληλα και τους συνυποψηφίους του να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Ηδη ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας μέσω κύκλων του χαρακτηρίζει προσχηματική την απόφαση του κ. Μεϊμαράκη και ξεκαθαρίζει πως δεν θα παραιτηθεί από την Περιφέρεια.
Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως ανέλαβε τα καθήκοντα του μεταβατικού προέδρου σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. ‘Οπως είπε στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου προσήλθε με σεβασμό στους συνυποψηφίους του και στη διαδικασία γι αυτό και δεν απάντησε και σε προκλήσεις που δέχτηκε. «Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν πως η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες τους οποίους πληγώσαμε. Και ενώ είμαστε όλοι μαζί στη ΝΔ στο ίδιο καράβι και ενώ θα έπρεπε να βρούμε αμέσως τον τρόπο που όλοι μαζί θα βρίσκαμε να προχωρήσουμε μπροστά, μερικοί συνάδερφοι βρήκαν αυτή την τεχνική βλάβη ως πεδίο προσωπικής επίθεσης ενώ και οι ίδιοι βρίσκονταν στην ΚΕΦΕ και γνώριζαν εξ ολοκλήρου τα πάντα».
Υποστήριξε πως το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό και δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί. «’Ολοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρία, το βρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν χθες ότι δεν γννώριζαν και να ζητούν την παραίτηση του προέδρου, ο οποίος με τα τεχνικά ζητήματα δεν είχε σχέση». Άφησε αιχμές κατά του γραμματέα του κόμματος, του γενικού διευθυντή και του υπεύθυνου Μηχανοργάνωσης και επεσήμανε πως υπουργοί της κυβέρνησης γνώριζαν την εταιρία. «Ακουσα τον κ. Βορίδη να λέει πως θα πρέπει να ζητήσω μία συγγνώμη, ήταν υπουργός της κυβέρνησης και την ήξερε την εταιρία και είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της και πρέπει να πω πως οι άρτι αφιχθέντες πρέπει να σέβονται την προσφορά όλων εκείνων που 41 χρόνια έχουν δώσει τη ζωή τους στο κόμμα για να τους υποδεχθεί». Μάλιστα, ανέφερε πως και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη του για την εταιρία. « Αντί να δούμε πώς θα σώσουμε το καράβι, αυτοί γίνονται πολύ μικροί και βάζουν πεδίο αντιπαράθεσης και ζητούν την παραίτησή μου;» διερωτήθηκε.
Ο κ. Μεϊμαράκης, υποστήριξε πως η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου δεν τον συγκίνησε ποτέ. « Είπα να την παραδώσω και τον Αύγουστο και κανείς δεν ήθελε» είπε χαρακτηριστικά. «Εγώ είμαι έτοιμος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού, θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν παραιτούμαι από τη διαδικασία που ξεκίνησε και κανείς να μην διαννοηθεί να τη σταματήσει, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου μου προκαλούσε προβλήματα» είπε.
«Εγω θα ζητήσω από τον κ. Πλακιωτάκη, ή αν θελουν κάποιον άλλο να γίνει ο μεταβατικός Πρόεδρος από σήμερα και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία η οποία θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν» ξεκαθάρισε τέλος, και κάλεσε τον κ. Πλακιωτάκη να του παραδώσει την καρέκλα από τώρα: «Εγώ δεν είμαι γατζωμένος στην καρέκλα» κατέληξε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες