Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Την άμεση ενίσχυση ΑΤ στα Χανιά ζητά η Ένωση Αστυνομικών

Την άμεση ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένα Χανίων, Αποκορώνου, Πλατανιά και Καντάνου ζητά μέσω σχετικής ανακοίνωσης η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, κάνοντας λόγο για ζήτημα υποστελέχωσης λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου στο νομό.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν:

«Η έναρξη μίας ακόμη τουριστικής περιόδου για το Νομό Χανίων είναι προ των πυλών και συγκεκριμένα οι πρώτες πτήσεις είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.
Το Α.Τ. Αερολιμένα Χανίων κατά την περυσινή τουριστική περίοδο εξυπηρέτησε 3,5 εκατομμύρια επιβάτες με τις φετινές προβλέψεις να αναφέρουν αύξηση 10% του επιβατικού κοινού.
Παράλληλα από φέτος ξεκινάνε πτήσεις προς την πόλη μας από ξένη χώρα, για την οποία προβλέπεται Ειδικό Σχέδιο λήψης μέτρων για τους επιβάτες, κατά την παραμονή τους στο χώρο του αεροδρομίου.
Συνάμα με τη νέα εφαρμογή διαβατηριακού ελέγχου SIS RECAST αυξήθηκε ο χρόνος του σχετικού ελέγχου από 3 σε 12 δευτερόλεπτα με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χρονοκαθυστέρηση στον απαιτούμενο έλεγχο των επιβατών.

Το Α.Τ. Αερολιμένα Χανίων, του οποίου το αυξημένο έργο ξεκινάει την προσεχή Κυριακή αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα υποστελέχωσης καθώς στην κωλυώμενη δύναμή του διαθέτει 8 αποσπασμένους – 3 με αναρρωτική και 1 με άδεια ανατροφής τέκνου συναδέλφους μας.
Σας κάνουμε μνεία ότι με τόσες ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό, είναι ανέφικτος ο πλήρης διαβατηριακός έλεγχος των εκατομμυρίων επιβατών και ένα οποιοδήποτε λάθος θα έχει όχι μόνο πανελλήνιο αλλά και διεθνές αντίκτυπο, με ότι αυτό συνεπάγεται στη συνέχεια. Φανταστείτε το πιο απλό και συγκεκριμένα την ταλαιπωρία των επιβατών κατά την πολύωρη παραμονή τους στο χώρο του Αεροδρομίου Χανίων.
Απαιτούνται αστυνομικοί για την πεζή περιπολία στις αίθουσες αφίξεων – αναχωρήσεων, στον ισόγειο χώρο – λοιπές εγκαταστάσεις, μεταγωγές συλληφθέντων ατόμων, αποτελεσματική στελέχωση των READER για το διαβατηριακό έλεγχο, αστυνόμευση Τροχαίας στους εξωτερικούς χώρους, συγκρότηση ομάδας Ασφαλείας για τη διερεύνηση πλαστών εγγράφων, εκτέλεση υπηρεσίας Αξιωματικού Υπηρεσίας και γραμματειακή υποστήριξη.
Παράλληλα οι τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες συμπεριλαμβανομένων και αυτών που καταφθάνουν ακτοπλοϊκώς θα πρέπει να τύχουν της ανάλογης αστυνόμευσης και το βάρος πέφτει στα Αστυνομικά Τμήματα υπαίθρου και συγκεκριμένα Α.Τ. Αποκορώνου – Α.Τ. Πλατανιά και Α.Τ. Καντάνου.
Τα συγκεκριμένα όμως Αστυνομικά Τμήματα μόλις και μετά βίας εκτελούν τώρα τις αστυνομικές τους υποχρεώσεις, επομένως τι θα γίνει από την Κυριακή και μετά;
Ως εκ τούτου ζητάμε την απόσπαση 20 αστυνομικών από άλλες Δ.Α. της Χώρας, καθώς Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη και τουλάχιστον 40 Δοκίμων Αστυφυλάκων για την ενίσχυση των παραπάνω Υπηρεσιών κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο.
Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους συναδέλφους μας και δεν θα ανεχτούμε να εκτεθούν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους λόγω μειωμένου αστυνομικού προσωπικού!».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα