Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Τιμητικές διακρίσεις σε συνέδριο στα Χανιά

» Στους καθηγητές Antony Saunders και Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη

 

Τιμητικές διακρίσεις στους καθηγητές Antony Saunders και Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια του 12ου Διεθνούς Επετειακού Συνεδρίου της Επιστημονικής Εταιρείας FEBS που πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) από 1 έως 4 Ιουνίου.
Η FEBS απένειμε τιμητική διάκριση στον καθηγητή χρηματοοικονομικής Antony Saunders, για την επιστημονική του συνεισφορά στο πεδίο της Χρηματοοικονομικής Επιστήμης.

Ο καθηγητής-ακαδημαϊκός, Πρόεδρος
και ιδρυτής της FEBS Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης
με τον Antony Saunders.

Ο Antony Saunders κατέχει θέσεις στο Συμβούλιο των Ακαδημαϊκών Συμβούλων του Διοικητικού Συμβουλίου της Federal Reserve καθώς και στο Συμβούλιο Συμβούλων Έρευνας για την Ομοσπονδιακή Εθνική Ένωση Υποθηκών.
Η έρευνά του έχει δημοσιευθεί σε όλα τα μεγάλα χρηματοοικονομικά και τραπεζικά περιοδικά και σε πολλά βιβλία.
Οι επιδόσεις του στο Google Scholar είναι: 31908 αναφορές, h-index 77.
Επίσης, η Επιστημονική Εταιρεία FEBS απένειμε τιμητική διάκριση στον Καθηγητή – Ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη για την πρωτοβουλία του να την ιδρύσει πριν από 13 χρόνια.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η FEBS ξεκίνησε το 2010 με στόχο να καθιερωθεί ως μια παγκόσμια ερευνητική εταιρεία που θα προωθεί την ανταλλαγή ιδεών, ερευνητικών αποτελεσμάτων και εμπειριών μεταξύ ακαδημαϊκών και επαγγελματιών που εργάζονται σε όλους τους τομείς της χρηματοοικονομικής μηχανικής και των τραπεζών.
Η καινοτομία της FEBS προσδιορίστηκε επίσης στην εισαγωγή και άλλων ποσοτικών μοντέλων πέρα από τα κλασικά της οικονομετρίας, της στατιστικής παλινδρόμησης, κ.ά. Δηλαδή, στα συνέδριά της παρουσιάζονται τεχνικές από την επιχειρησιακή έρευνα, την πολυκριτήρια ανάλυση αποφάσεων, τα ευφυή συστήματα αποφάσεων, κ.ά.
Στα 13 χρόνια ζωής της, πραγματοποιήθηκαν 24 συνέδρια, εθνικά και διεθνή και απονεμήθηκαν 24 βραβεία σε επιστήμονες υψηλού κύρους.
Το link της Εταιρείας είναι: https://www.febsociety.org/


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα