Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Τιμή σε απόδημους και ντόπιους Κρήτες από το ίδρυμα «Ελ. Κ. Βενιζέλος»

Η σημαντική προσφορά των Κρητών του εξωτερικού, τονίστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα: «Ο παλμός της Κρήτης στον κόσμο. Τιμή σε απόδημους και ντόπιους Κρήτες» που πραγματοποιεί το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», στον αύλειο χώρο του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, στη Χαλέπα Χανίων.

Εταίροι του Ιδρύματος θα αναγορευτούν οι: Αντώνης Τσουρδαλάκης, Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, Μανώλης Κουγιουμουτζής, πρ. Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Σταμάτης Κοτσιφάκης και Χριστίνα Κοτσιφάκη – Σαρρή.

Αναφορά στην προσφορά των τιμώμενων έκαναν, αντίστοιχα, οι Γιώργος Μαμουνής, Πρόεδρος του Κρητικού Συλλόγου Ντάργουιν, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, Αλεξάνδρα Σαριδάκη, στελέχος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ευρωβουλή, Προέδρος του Συλλόγου Κρητών Λουξεμβούργου και Βαγγέλης Κακατσάκης, Δάσκαλος – Λογοτέχνης.

Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος.

Αναλυτικό ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί στα Χανιώτικα νέα της Πέμπτης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα