Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Τηλεκριτικός…

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο. Τηλεκριτικός δεν είμαι, οπότε η γνώμη μου περισσεύει. Αυτό επέλεξε και αυτό έκανε.
Είναι λογικό και προφανές πια ότι εκ των πραγμάτων οι πολιτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να ξεδιπλώνουν το σχέδιό τους. Αυτό το σχέδιο των πολιτικών δυνάμεων αφορά την κοινωνία εν συνόλω. Η κυβέρνηση παρουσιάζει πλέον μια συντεταγμένη θέση.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση πήρε τις οργανωτικές της αποφάσεις και θα πορευθεί. Τα υπόλοιπα κόμματα σχεδιάζουν τη στρατηγική τους. Ο χρόνος που μένει είναι συγκεκριμένος.
Πάντα η πολιτική είναι μια διαρκής αναμέτρηση με τον χρόνο. Έτσι είναι η ζωή.
Έμπειροι αναλυτές κάνουν εκτιμήσεις. Λογικό και αναμενόμενο. Τα ΜΜΕ υπερασπίζονται την αξιοπρέπειά τους. Βλέπω καθαρά πια ότι η κυβέρνηση δεν αλλάζει στρατηγική στη μέση του ποταμού, ιδίως γιατί δεν την υποχρεώνει κανείς.
Αρκετές φορές η ιστορία των κυβερνήσεων έχει διδάξει το ίδιο, και λιγότερες κάτι διαφορετικό. Όπως φαίνεται μέχρι τώρα (διότι στην πολιτική ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ) μένουν δυο μήνες για τις εκλογές και μετά άλλος ένας μήνας για τις δεύτερες. Λογικό, αλλά είναι συνταγματική επιταγή, εφόσον θα έχουμε στις πρώτες εκλογές εκλογικό αποτέλεσμα, οι πολιτικοί Αρχηγοί να έχουν στα χέρια τους ένα καθαρό αποτέλεσμα, να το αξιολογήσουν και να πορευθούν μετά, με βάση τη Συνταγματική επιταγή. Παρότι δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος, θα τολμήσω να παρατηρήσω ότι ο πρωθυπουργός ξαναβρήκε την αυτοκυριαρχία του και τον ειρμό του.
Μένει βέβαια να δούμε πια πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα