Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Τι συμβαίνει με το ραντάρ στο αεροδρόμιο;

Μία μεγάλη εκκρεμότητα έχει αφήσει η Fraport στο αεροδρόμιο Χανίων. Ο λόγος για το νέο ραντάρ προσέγγισης, επένδυση απαιτούμενη από τη σύμβαση παραχώρησης του “Δασκαλογιάννης”, η οποία όμως ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί.
Στο γεγονός αναφέρεται ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, που συναντήθηκε με το Δ.Σ. της Ενώσεως Ξενοδόχων Νομού Χανίων και εκεί τέθηκαν τα βασικά ζητήματα που τους απασχολούν.
Πέρα από την υπερφορολόγηση και την αναπάρκεια υποδομών, επισημάνθηκε η ανάγκη εγκατάστασης του ραντάρ προσέγγισης «το οποίο θα υπερδιπλασιάσει τη δυνατότητα αφίξεων στα Χανιά», όπως τονίζει ο κ. Βολουδάκης σε ανακοίνωσή του.
Ο ίδιος σχολιάζει για το θέμα αυτό: «Θεωρώ το γεγονός της καθυστέρησης απαράδεκτο. Ανάρτησα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο μετά τη συνάντηση, στο οποίο στηλιτεύω το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν απαίτησε την υλοποίηση του όρου αυτού από πλευράς FRAPORT. Τόνισα μάλιστα το γεγονός ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντούσε και καθύβριζε τους αντιπάλους του για τις αποκρατικοποιήσεις των αεροδρομίων, όχι μόνο ήταν αυτός που τελικά επικύρωσε τη σύμβαση, αλλά δεν απαίτησε και να υλοποιηθούν οι ευνοϊκοί για τα Χανιά όροι !».
Χθες επικοινώνησε με τον κ. Βολουδάκη ο υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας της FRAPORT κ.Παπάζογλου. «Μου είπε ότι η Fraport εδώ και τρία χρόνια ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει το ραντάρ που οφείλουν να εγκαταστήσουν. Στη συνέχεια μου έστειλε και ένα email που επισημαίνει τα ίδια, και τονίζει ότι η Fraport είναι έτοιμη να επενδύσει μόλις απαντηθεί το ερώτημά της», αναφέρει ο κ. Βολουδάκης και συμπληρώνει: «Καλόπιστα δέχομαι κατ’αρχήν τις διευκρινίσεις του και τις μεταφέρω εδώ. Θα πρέπει όμως όλα αυτά να καταδειχθούν με στοιχεία, τόσο για να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν, όσο και για να βρούμε τον τρόπο να λύσουμε το πρόβλημα αύριο. Σε κάθε περίπτωση, το μόνο βέβαιο είναι ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή την περίπτωση έβλαψε το δημόσιο συμφέρον».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα