Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Τι μας συμβαίνει;

ΜΕΤΑ από 8 χρόνια μνημονίων, με τους άλλοτε “αγανακτισμένους” στις πλατείες να έχουν περιπέσει σε απόλυτη σιωπή, με τα περισσότερα κόμματα να έχουν περάσει ανεπιτυχώς τη δοκιμασία του κυβερνάν, με την άλλοτε ελπιδοφόρα “αριστερά” στην κυβέρνηση για (δήθεν) μια άλλη Ελλάδα, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ημιαδράνειας ή ημινάρκωσης για να μη πούμε σχιζοφρένιας!

ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ δυναμικές διαδηλώσεις σίγησαν. Στους δρόμους δρουν αυτοί που δρούσαν πάντα: έστω με άλλη… αμφίεση, με άλλη «ιδεολογία», με άλλη ονομασία. Πιο συχνά βλέπεις συνταξιούχους να διαδηλώνουν στους δρόμους, παρά νέους.

ΤΙ μας συμβαίνει;

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ παραμένουν στην εξουσία από το 2015 και έπειτα. Κι ας έχουν φέρει τα πάνω κάτω εφαρμόζοντας το σκληρότερο μνημόνιο που θα μπορούσαμε να έχουμε. Ο ερασιτεχνισμός τους στα εθνικά θέματα εγκυμονεί ανυπολόγιστους κινδύνους.

ΜΕΤΑ από 8 χρόνια αυτοκτονικής λιτότητας, με μισό εκατομμύριο νέων επιστημόνων να έχουν φύγει στο εξωτερικό, με τους 4 στους 10 Eλληνες σε απόλυτη φτώχεια, με την ανεργία να κρατά τα πρωτεία στην Ε.Ε., με όλα τα εθνικά θέματα άλυτα και με το εκκλησιαστικό σε άτακτη υποχώρηση, τι άλλο περιμένουμε;

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ καθηλωμένοι, σε αντίθεση με τις αυξημένες εισφορές, η αγορά απαγορευτική για πολλά είδη, η Black Friday να επελαύνει σε μια ήδη ρημαγμένη οικονομία, η ανασφάλιστη εργασία να αποτελεί πάγια θέση των εργοδοτών, αντίθετα η μερική απασχόληση με γλίσχρες αποδοχές να γίνεται ο κανόνας… Τα κόκκινα δάνεια να κυριαρχούν στις τράπεζες, τα σπίτια πολλών να βρίσκονται στο έλεος «κορακιών», η Παιδεία και η Υγεία να είναι υπό διάλυση, τα νοσοκομεία να μη έχουν γιατρούς, οι ΜΕΘ να υπολειτουργούν, να μην υπάρχουν κρεβάτια, ούτε καν ο αναγκαίος εξοπλισμός. Επιπλέον…

Η ΤΡΙΤΗ ηλικία να φυτοζωεί με συντάξεις πείνας. Και μ’ αυτές –τις συντάξεις- να επιμένει να θρέψει τα άνεργα παιδιά της, να ζητιανεύει τα κλεμμένα που της επιδικάζουν συνεχώς τα δικαστήρια! Οι Τούρκοι να αλωνίζουν στην Ανατολική Μεσόγειο και να μας απειλούν για το Αιγαίο, ενώ οι ΗΠΑ να δημιουργούν νέες βάσεις στη χώρα της οποίας οι κυβερνώντες σήμερα, φώναζαν στο παρελθόν «Φονιάδες των λαών, Αμερικανοί»!

ΚΑΙ όσο αυτή-η πρώτη φορά «αριστερή»- κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., θα είναι στην εξουσία. Μόλις όμως αλλάξει η πολιτική των αφεντικών στην περιοχή, τότε θα δούμε τρικυμίες και φουρτούνες σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Ισως και στα βόρεια σύνορά μας.
Τι μας συμβαίνει, τέλος πάντων;

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ αυτοί που μας κυβερνούν, ή οι άλλοι στην αντιπολίτευση -οι “ερχόμενοι”- σε ποια δεινή κατάσταση βρισκόμαστε; Ξέρουν τι μας συμβαίνει και τι θα έπρεπε να κάνουν όλοι μαζί;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα