Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Θολό τοπίο

Από τη μακρόχρονη δεκαετή και βάλε εποχή των μνημονίων και του… μπράντεφερ της ισχυρής Βόρειας Ευρώπης με την εξουθενωμένη Ελλάδα, μια άλλη εποχή, συνέχεια της παραπάνω, αναδύθηκε απροσδόκητα στη χώρα μας! Από τον Αρμαγεδώνα της οικονομικής κρίσης στον τυφώνα ενός αμείλικτου εχθρού, του κορονοϊού! Όλο αυτό το σκηνικό μοιάζει με ταινία αφάνταστης… φαντασίας με αναφορά στο άγνωστο μέλλον του πλανήτη μας, τα ακραία φυσικά φαινόμενα και τη συντέλεια που καραδοκεί για να σβήσει μια για πάντα ο πλανήτης μας! Αυτό το έργο, όπου οι άνθρωποι κυκλοφορούν με ειδική άδεια σε πόλεις φαντάσματα, με έρημους δρόμους, με θαλάσσιες, χερσαίες και εναέριες μετακινήσεις να έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, με ένα πέπλο τρόμου και μυστηρίου, νομίζουμε πως δεν είχε φανταστεί ποτέ κανένας σκηνοθέτης!

Εκεί που φτάσαμε με την ανεξέλεγκτη επέλαση της λαίλαπας του πιο φονικού ιού που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα, δεν υπάρχει επιστροφή, δεν υπάρχει γνώση ή εμπειρία του παρελθόντος, αλλά φυσικά δεν υπάρχει και πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι! Άρα κοιτάζουμε το σήμερα, αυτό το καθημερινό βάσανο που βιώνουμε όλοι, που φτάσαμε να μετράμε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και διασωληνωμένους, ενώ τα κρούσματα παρ’ όλα τα μέτρα, καθημερινά αυξάνονται! Τα νοσοκομεία ασφυκτιούν, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν άνιση μάχη με τους ασθενείς που τυχαία «κόλλησαν» τον κορονοϊό1 Είμαστε όλοι εν δυνάμει φορείς του θανατηφόρου ιού, συμπτωματικοί και μη συμπτωματικοί, παραβλέποντας σενάρια συνωμοσίας που λένε πως δεν υπάρχει τίποτα!

Υποστηρίζουν πως υπάρχει ελπίδα που έρχεται από το μέλλον με τα εμβόλια που είναι τώρα σε δοκιμαστικό στάδιο. Στη χώρα μας θα διατεθούν σύμφωνα με πληροφορίες, 25 εκατομμύρια και θα αρχίσουν να χορηγούνται αρχές του 2021! Μακάρι!

Ωστόσο υπάρχει το θολό τοπίο με τα περιοριστικά μέτρα τα μέτρα μετακίνησης, τα ήξεις αφήξεις με τα κλειστά ή ανοιχτά Σχολεία, αλλά και τη λεγόμενη εκπαιδευτική τηλεόραση που παραπέμπει σε άλλες εποχές, με τον πιο κλασικό, μετωπικό, αναχρονιστικό τρόπο διδασκαλίας! Αλλά και τη σύγχρονη αμφίβολης αποτελεσματικότητας τηλεκπαίδευση μέσα από το διαδίκτυο με τα πάμπολλα, γνωστά προβλήματα! Ένα σύμπλεγμα για γερά νεύρα, μια αποχαύνωση μέσα από τις οθόνες των υπολογιστών και των τάμπλετς!

Είναι πλέον πασιφανές πως άλλαξαν οι καιροί και οι συνήθειες, ξεχάστηκαν ήθη και έθιμα, αξίες και ανθρώπινες επαφές, κάτω από την ομπρέλα της πανδημίας και το επακόλουθο της οικονομικής, παγκόσμιας κρίσης!

Η ανθρωπότητα παραπαίει ανάμεσα στο αληθινό και το φανταστικό, ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια, ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι! Νέες συνθήκες, νέα δεδομένα σ’ ένα ταλαιπωρημένο πλανήτη που δοκιμάζει τις αντοχές του!

Δοκιμάζει κι εμάς όλους που δε σεβαστήκαμε ποτέ τη φιλοξενία του!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα