Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Θλιβερή εικόνα

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί, όπως αναφέρει αναγνώστης μας, αγροτικός δρόμος «στην ευρύτερη περιοχή των πρώην Μεγάλων Χωραφιών, πλέον ονομαζόμενη περιοχή Απτέρας, κοντά στον υδραγωγείο του ΟΑΔΥΚ».

Ο συγκεκριμένος δρόμος χαράσσεται κάθετα από τον επαρχιακό δρόμο που ενώνει την περιοχή των Απτέρων με τον Στύλο Αποκορώνου και σε αυτόν κάποιοι «κατ’ επανάληψη έχουν εναποθέσει μπάζα, σκουπίδια, εκχωματώσεις κ.ά. δημιουργώντας μια εικόνα θλιβερή που δεν συνάδει με την αξία της περιοχής όσο αφορά το φυσικό της κάλλος αλλά και λόγω της Αρχαίας Απτέρας, που βρίσκεται κοντά, μιας από τις πιο σημαντικές αρχαίες πόλεις της Κρήτης».
«Πηγαίνοντας καθημερινά από ένα χωριό του Αποκόρωνα προς την εθνική μέσω Μεγάλων Χωραφιών αντικρίζω ένα θλιβερό θέαμα», σημειώνει ο αναγνώστης και επισημαίνει ότι «εκτός από την απαράδεκτη εικόνα, συνιστά μια πρώτης τάξεως οικολογική καταστροφή που όμως δεν έχει συγκινήσει κανέναν. Το μέγεθός της καταστροφής μπορεί να αξιολογηθεί με επιτόπια επίσκεψη του οποιοδήποτε καθώς φάινεται σχετικά εύκολα ακόμα και με ένα βλέμμα από τον επαρχιακό δρόμο. Θα πρέπει άμεσα η πολιτεία και οι υπεύθυνοι να αναλάβουν δράση να καθαρίσουν εκατέρωθεν τον αγροτικό δρόμο, να τοποθετήσουν σήμανση ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε ρίψη μπαζών και συναφών δραστηριοτήτων τόσο εκεί όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Απτέρας».
Το λόγο έχουν οι αρμόδιοι…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα