Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Θετικά μηνύματα για τα σχολεία πλην Μινώας1

Έχοντας μελετήσει τα αναπάντητα 10 ερωτήματα – προβληματισμούς προς το Δήμο Κισάμου, του συναδέλφου εκπαιδευτικού και π. aντιδημάρχου. Κ. Ψωματάκη Μ., μένει κανείς ενεός – άφωνος διά τη αβελτηρία – ανοησία μας.

Xωρίς περίσκεψη με την ανευθυνότητα των πολιτικών. Χωρίς αιδώ και με άγνοια της ιστορίας και τον μακροχρόνιο μόχθο της εκκλησίας – Νομαρχίας, π. υπουργών και τόσον άλλων που επί δεκαπενταετία και πλέον συνέδραμαν την ανοικοδόμηση του μεγαλυτέρου επαρχιακού σχολικού συγκροτήματος. Με αφορμή μια δόνηση, χειροκροτήσαμε την εξαγγελία ότι σε τρια χρόνια θα έχομε καινούργια εκπαιδευτήρια!!! Πόσοι πολλοί είμαστε συνυπεύθυνοι, είναι άλλο θέμα, καίτοι σάυτή τη χώρα « Η σιωπή κόσμον φέρει»
Εκεί στην παραγκούπολη τώρα, που για τρίτο έτος δεν λειτουργεί ως τεχνικό σχολείο, κατάφερε ο τελευταίος δ/ντής να διασώσει το όνομα « ΕΠΑΛ Ειρηναίου Γαλανάκη»
Καμιά μελέτη στη δημοσιότητα, καμιά ενημέρωση για το πώς αυτά τα μεγαθήρια συγκροτήματα, τα μισά των οποίων είναι ισόγεια κατέστησαν ετοιμόρροπα από ένα σεισμό που δεν έρριξε ούτε κεραμίδι.

Τα μισά κτήρια πανελληνίως είναι κτισμένα από 1960 – 1985 – Πανελληνίως μόνο το δικό μας σχολικό συγρότημα αοράτως θεωρήθηκε επικίνδυνο.

Πρέπει ν’ανησυχήσει ο βραχύβιος υφυπουργός από τις ειδήσεις του Ηρακλείου ότι τα περισσότερα σχολεία κρίνονται κατάλληλα και με την π. εντεταλμένη του υπάλληλο της ΚτΥπ να διαμαρτυρηθούν για την την όποια μέθοδο κρίσεως των κτιρίων π.χ. ύπαρξη δευτεροβάθμιων επιτροπών -αν δεν τους ξέρουν, να τους φωνάξουν- να πάνε εθελοντές.2
Φοβούμαι πως ούτως ή άλλως η ανάγκη του να προηγηθούν οι Αρχάνες και το Αρκαλοχώρι θα απορροφήσουν -και καλώς- όλες τις ενέργειες της Περιφέρειας και εμείς θα πάρομε την άγουσα στην αποκεντρωμένη διοίκηση – όχι βέβαια ως σεισμόπληκτοι παρά «ως παράκαμψη Τοπολίων» και ως ευφυέστατα μου είπε επίσημος συνομιλητής μου και επί των δημοσίων σχέσεων «ο μαθητής που θα φοιτήσει στα νέα Λύκεια δεν γεννήθηκε ακόμη!».

Άλλωστε μετά το βραχύβιο του της παιδείας υφυπουργού, εγγύς και το τέλος της τεραετίας και κάποτε έχοντας ισοπεδώσει τον χώρο, κάποιος μελλοντικά -εκ των αρμοδίων, διαμαρτυρόμενος για την προαποπεράτωση των σχολείων του Αρκαλοχωρίου, θ’ ακούσει και από άλλον πολιτικό το του Αυγενάκη «τι κομπλεξικοί ρε παιδί μου αυτοί οι Χανιώτες.»

Υ. Γ. ο Θεός να μας προστατεύει από σεισμό, ότι εμείς δεν έχομε και που να βάλλομε σκηνές- εκθεσιακό κέντρο – κλειστά γυμναστήρια – πολύκεντρα, θέατρο – Σχολεία θά αποκτήσομε κι εμείς κάποτε, άσε που γλυτώνουν οι μαθητές μας τις ασκήσεις σεισμού.

Ίσως για άλλα «πλεονεκτήματα» θα πούμε όταν κατακάτσει η σκόνη!

Ασε που….. κάποιοι υποψιασμένοι μιλάνε ήδη για καιροσκοπισμό και κακόβουλη υστεροβουλία.

1, Εφημερίδα «Πατρίς» 1-10-21 Στα περισσότερα απαιτούνται μικρές παρεμβάσεις
2, Flashnews.gr 5-10-21 Γιατί λέει, ότι ανέλαβε τεχνική υπηρεσία ώστε οι όποιες ζημιές ν’ αποκατασταθουν σε δυό μήνες

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα