Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Θερινό Σχολείο για Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών στο ΜΑΙΧ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θερινό σχολείο με θέμα «Ανοικτά Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών και Δεδομένα – Εφαρμογές στα Παράκτια Περιβάλλοντα» που θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουλίου στο χώρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.

Το θερινό σχολείο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης και με τη συγχρηματοδότηση της UNESCO.

Περιλαμβάνει διαλέξεις για τις εφαρμογές των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (Γ.Σ.Π) που αποτελούν εργαλείο διαχείρισης και επεξεργασίας δεδομένων με γεωγραφικές πληροφορίες θέσης, επιτρέποντας χωρικές αναλύσεις. Οι περιβαλλοντικές εφαρμογές των Γ.Σ.Π. αφορούν την παρακολούθηση χερσαίων, παράκτιων και θαλασσίων οικοσυστημάτων, δασικών, αγροτικών, καθώς και αστικών περιοχών. Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν προηγούμενη ερευνητική δραστηριότητα σε σχετικά αντικείμενα, μέσω της ανάρτησης πόστερ. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του θερινού σχολείου https://opengis2015.pns.aegean.gr/.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα