Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Θεία λειτουργία ή διαφημίσεις

Κύριε διευθυντά,

Μας έχει μείνει στα Χανιά ένας και μοναδικός τηλεοπτικός σταθμός, που οι άνθρωποί του αγωνίζονται να μας ενημερώσουν και να μας διασκεδάζουν, τις περισσότερες φορές με επιτυχία, όταν δεν προβάλλουν διαφημίσεις και αυτό τις περισσότερες ώρες καθιστώντας τον σταθμό σχεδόν απλώς διαφημιστικό.

Επίσης προβάλλονται από μήνες τώρα, καθημερινά, τα θαυμάσια ντοκιμαντέρ που έχουν γυριστεί από τους παράγοντες του σταθμού για την τουριστική προβολή περιοχών των Δήμων του Νομού μας, αλλά καλύπτουν ατέλειωτες ώρες και προσωπικά έχω «απολαύσει» πάνω από δέκα φορές κάποια από αυτά. Φυσικά κάθε παρόμοια επιχείρηση πρέπει να αντιμετωπίζει το κόστος λειτουργίας της και αυτό μόνο από έσοδα διαφημίσεων αν και εδώ η κατά το μεγαλύτερο μέρος διαφήμιση αφορά τον ιδιοκτήτη του σταθμού.

Πού όμως το όλως απαράδεκτο και μεμπτό;

Όσοι επιθυμούν τις Κυριακές να παρακολουθήσουν τη Θεία λειτουργία και δεν μπορούν να φθάσουν ως κάποιο ναό, καλύπτουν αυτή την επιθυμία μέσα από τις μεταδόσεις αυτής από τηλεοπτικά μέσα και στην περίπτωση των Χανιωτών από την παρουσίαση της τελετής που πραγματοποιείται στην Μητρόπολή μας.

Αποτελεί όμως μέγιστη απαξίωση και προσβολή προς τον σεβαστό πατέρα Στυλιανό Θεοδωρογλάκη, την τοπική Εκκλησία και την πίστη μας η κάθε τόσο διακοπή της μετάδοσης για να διαφημιστούν… λουκάνικα και άλλα. Μάλιστα σε σημεία λεπτά όπως η διακοπή της ομιλίας του πατέρα Στυλιανού ή κατά την έξοδο με τα Άγια των Αγίων. Και παλαιότερα, κατά τη διάρκεια των Χαιρετισμών της Παναγίας, αυτό γινόταν κατά παγκόσμια ίσως πρωτοτυπία ασέβειας.

Εάν ο εμπνευστής αυτής της διαφημιστικής ιδέας είναι άθεος, κατανοητό αλλά δεν είναι κατανοητό ο μη σεβασμός της όποιας θρησκείας και των ανθρώπων της.

Εξάλλου δεν έχω λόγους να αντιδικώ με τον σταθμό, αφού οφείλω ευχαριστίες που στο παρελθόν έχω κληθεί στο πρόγραμμα “Στο κόκκινο” και άλλα και έχω τύχει αποκλειστικής παρουσίασης της αφεντιάς μου, ωριαίας.

Αντώνης Πλυμάκης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες