Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Θεατρική παράσταση – συμπαράστασης στο έργο «Ορίζοντα»

Περισσότερα από 100 άτομα νέους ασθενείς με καρκίνο, έχουν δεχθεί τη βοήθεια του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» από την αρχή του 2016. Στο μεταξύ, για δεύτερη συνεχή χρονιά η θεατρική ομάδα αποφοίτων του 1ου Λυκείου Χανίων «Αλέξης Μινωτής» θα προσφέρει όλα τα έσοδα από την παράσταση που θα παρουσιάσει για την ενίσχυση του «Ορίζοντα».

Πρόκειται για το έργο της Αγκάθα Κρίστι «Δέκα μικροί Νέγροι» που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 26, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Αυγούστου στις 9.15 το βράδυ στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων. Η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ και μαθητικό – φοιτητικό εισιτήριο 3 ευρώ.

«Στην παράσταση έχουμε βάλει την αγάπη και τον κόπο μας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μας στηρίξει ο κόσμος», σημείωσε ο Μανώλης Χαιρέτης που έχει την ευθύνη της σκηνοθεσίας του έργου, ενώ στην ερώτηση γιατί επέλεξε η ομάδα να στηρίξει τον «Ορίζοντα» σχολίασε: «Αποφασίσαμε να δώσουμε όλα τα έσοδα στον “Ορίζοντα” γιατί ξέρουμε τη δουλειά που κάνει και πραγματικά θεωρούμε ότι πρέπει να στηρίζονται αυτές οι προσπάθειες. Το ίδιο είχαμε κάνει και πέρυσι όπου είχαμε εντυπωσιαστεί όλα τα παιδιά από τις δράσεις του συλλόγου».

Εκ μέρους του «Ορίζοντα» η γραμματέας του Συλλόγου Αρχόντισσα Αναστασάκη – Μαρκετάκη ευχαρίστησε τα παιδιά για την πρωτοβουλία τους και τη διάθεση προσφοράς τους υπογραμμίζοντας τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για στήριξη ανθρώπων με νεοπλασματικές ασθένειες. «Έχει μεγάλη σημασία να προσφέρουν νέοι άνθρωποι. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό να βλέπουμε παιδιά 18-20 χρονών να είναι τόσο ευαισθητοποιημένα και να διαθέτουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να προσφέρουν σε ανθρώπους που έχουν ασύλληπτες ανάγκες και δεν είναι υπερβολική η έκφραση».

Η κα Αναστασάκη – Μαρκετάκη επεσήμανε σχετικά ότι από την αρχή της χρονιάς ο «Ορίζοντας» έχει βοηθήσει πάνω από 100 νέους ασθενείς και πρόσθεσε ότι ο Σύλλογος συμπαραστέκεται ποικιλοτρόπως στα άτομα που έχουν ανάγκη: «Βοηθάμε οικονομικά και ψυχολογικά, πληρώνοντας εισιτήρια μεταφοράς και έξοδα θεραπειών και καλύπτοντας τα λειτουργικά έξοδα των ξενώνων που συντηρούμε στην Αθήνα τους οποίους διαθέτουμε δωρεάν σε όσους ασθενείς με τις οικογένειές τους ταξιδεύουν για εξετάσεις και θεραπείες και δεν έχουν στέγη. Παράλληλα εδώ και 3 χρόνια τρέχουμε τη δράση των εθελοντών δοτών μυελού των οστών και έχουν βρεθεί 2 υποψήφιοι δότες από τα Χανιά. Θα πρέπει να πούμε ότι οπ “Ορίζοντας” είναι ένας σύλλογος που πια έχει ξεφύγει από ένα στενό πλαίσιο ανθρώπων και προχωράει χάρη στους εθελοντές και την προσφορά της τοπικής κοινωνίας».

Να σημειώσουμε τέλος ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που πήρε η θεατρική ομάδα αποφοίτων του 1ου Λυκείου Χανίων «Αλέξης Μινωτής», το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απένειμε τιμητικό έπαινο στα μέλη της Θεατρικής Ομάδας για την προσφορά και τη στήριξή τους στο έργο του «Ορίζοντα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα