Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Θεµατοφύλακας (και) του λόφου

Συµβολική κατάληψη χθες στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, κίνηση που θύµισε την γνωστή παροιµία «µαζί µε τα ξερά καίγονται και τα χλωρά».
Οι εξελίξεις των ηµερών, έχουν προκαλέσει δυστυχώς µια γενικότερη κρίση εµπιστοσύνης κι επιφυλακτικότητα απέναντι σε θεσµούς και φορείς.
Όµως αν µια Υπηρεσία έχει κληθεί να σηκώσει υπέρµετρο “βάρος” για τον λόφο Καστέλι, δεν είναι άλλη από την Αρχαιολογία και ιδιαίτερα την προϊσταµένη της κα Ελένη Παπαδοπούλου (φωτ.).
Με τις χθεσινές της δηλώσεις (βλ. σελίδα 5), επιβεβαίωσε αυτό που πολλοί πίστευαν για τον ρόλο της. Ότι αποτελεί τον θεµατοφύλακα και του λόφου Καστέλι, καθώς η ίδια έχει µε έκθεσή της από το 2022 ξεκαθαρίσει ότι δεν συνάδουν µε τον χώρο αλλαγές χρήσεις όπως η δηµιουργία ενός ξενοδοχείου.
Και είναι ιδιαίτερα σηµαντικό να δείχνουµε εµπιστοσύνη αυτές τις ηµέρες στην κα Παπαδοπούλου και στους συναδέλφους της, καθώς ελάχιστοι θα µπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις πιέσεις που όλοι φανταζόµαστε ότι δέχεται η Υπηρεσία για το θέµα αυτό από διάφορες κατευθύνσεις.
Η κα Παπαδοπούλου, η Υπηρεσία στο σύνολό της, θα είναι παρούσα στις εργασίες και στις ανασκαφές, θα αποτελούν τα “µάτια” όλης της κοινωνίας στη διαδικασία αυτή.
Οφείλουµε όλοι να αναγνωρίσουµε το δύσκολο έργο τους, την επιστηµοσύνη, την αξιοπιστία τους και να τους περιβάλουµε µε απόλυτη εµπιστοσύνη και στήριξη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα