Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

Θαυμασμός για το έργο του Ελευθέριου Βενιζέλου

■ Πρόταση δημιουργίας μίας πολιτιστικής διαδρομής για οικίες – μουσεία των ηγετών της Ευρώπης

Ο εκτελεστικός γραμματέας και επικεφαλής του Ινστιτούτου των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης Stefano Dominioni πραγματοποίησε επίσκεψη στην Οικία – Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ της Ευρώπης Βασίλη Σταθάκη.

Ο κ. Dominioni ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του Μουσείου, καθώς και στην αίθουσα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Θαύμασε τα αυθεντικά ιστορικά κειμήλια, μέσα από τα οποία συνειδητοποίησε γιατί ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπήρξε εθνικός ηγέτης και γιατί αποτελεί τον σημαντικότερο Έλληνα πολιτικό του 20ου αιώνα. Μάλιστα εξέφρασε την ιδέα της δημιουργίας μίας πολιτιστικής διαδρομής, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι οικίες – μουσεία των μεγάλων πρωθυπουργών της Ευρώπης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Σ.Δ.Ε.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Οικία-Μουσείο Ελ Βενιζέλου πραγματοποίησαν οι εκπαιδευόμενοι/ες του Β΄ κύκλου της έδρας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων, κατά την οποία πληροφορήθηκαν για σημαντικούς σταθμούς στη ζωή και τη δράση του μεγάλου πολιτικού και με μεγάλο ενδιαφέρον ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου. Ακολούθησε σύντομη περιήγηση στη γύρω περιοχή με παρουσίαση των σημαντικότερων μνημείων (Αγία Μαγδαληνή, νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, Προξενεία, Γαλλική Σχολή).
Θερμές ευχαριστίες στην κ. Πιτίδου Σοφία για τη φιλική υποδοχή της στο Μουσείο.
Την επίσκεψη συνόδευσαν οι εκπαιδεύτριες Ειρήνη Αντωνίου, Σμαράγδη Γαλημιτάκη και Ευφροσύνη Τζιαφάλια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα