Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Θα βγει “λευκός καπνός”;

Εν αναµονή της αυριανής συνάντησης µε τον πρωθυπουργό τελούν οι αγρότες, οι οποίοι επιµένουν στις κινητοποιήσεις τους, σχεδιάζοντας όπως έχουν προαναγγείλει περαιτέρω κλιµάκωση αν δεν βγει “λευκός καπνός” από τη συνάντηση αυτή.
Η κυβέρνηση έχει δώσει ήδη κάποιες απαντήσεις στα αιτήµατά τους εξαγγέλλοντας ορισµένα µέτρα στήριξης, µη θέλοντας ως φαίνεται να… συνεχιστεί η σύγκρουση γι’ αυτό και συζητά να δοθεί άµεσα ως προκαταβολή (αντί για το Νοέµβριο) µέρος της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο.
Στο τραπέζι βρίσκεται το θέµα της περαιτέρω µείωσης στο ενεργειακό κόστος για τους αγρότες της Θεσσαλίας, ενώ ο πρωθυπουργός προτίθεται να εξηγήσει τις προσπάθειες που γίνονται στα ζητήµατα των παράνοµων ελληνοποιήσεων και για την αναθεώρηση της νέας Κ.Α.Π.
Το Μαξίµου θέλει να βρεθεί η χρυσή τοµή, ώστε να αποφευχθεί κλιµάκωση των κινητοποιήσεων από τους αγρότες.
Άλλωστε µέσα στην εβδοµάδα έχει να αντιµετωπίσει και άλλα “ανοιχτά µέτωπα”, όπως τη συζήτηση του νοµοσχεδίου για τα οµόφυλα ζευγάρια αλλά και τις αντιδράσεις επί του νοµοσχεδίου για την ίδρυση των µη κρατικών πανεπιστηµίων.
Αλλά προς το παρόν…. ες αύριον τα σπουδαία!

 

Ακούστε “Το διήγημα της Ημέρας” από τον Γιώργο Ουντράκη


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα