Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Τέσσερις καλές ειδήσεις του 2016 για τα Χανιά

Το 2016 ήταν μία ακόμη χρονιά που σημαδεύτηκε από κακές ειδήσεις, δυστυχήματα, φυσικές καταστροφές, σοβαρά τοπικά ζητήματα υποδομών που είχαν απογοητευτική κατάληξη ή παρέμειναν… στον πάγο, για το Ν. Χανίων.

Υπήρξαν ωστόσο και κάποιες καλές ειδήσεις μέσα στη χρονιά που εκπνέει που ίσως να πέρασαν απαρατήρητες. Κατέγραψαμε τέσσερις από αυτές, με την ευχή την νέα χρονιά να γίνουν περισσότερες:

 


1. Οι συνεχείς διακρίσεις της ερευνητικής ομάδας SenseLab του Εργαστηρίου Γεωδαισίας και Πληροφορικής Γεωεπιστημών του Πολυτεχνείου Κρήτης υπό τον καθηγητή τους Παναγιώτη Παρτσινέβελο (φωτο) . Η διάκριση IEEE Fellow, η υψηλότερη τιμητική διάκριση του Ινστιτούτου IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) στον Μίνω Γαροφαλάκη, Καθηγητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο οποίος εξελέγη Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφοριακών Συστημάτων.

2. Οι βραβεύσεις μαθητών από τα Χανιά σε Διεθνείς Ολυμπιάδες: Χάλκινο μετάλλιο στον Τηλέμαχο Κουτουράτσα μαθητή του 4ου ΓΕΛ Χανίων στην 27η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) στο Ανόι του Βιετνάμ (φωτο). Δύο Χάλκινα μετάλλια και τρεις εύφημες μνείες, για την Ελληνική Ομάδα στην Διεθνή Μαθητική Ολυμπιάδα, στο Χονγκ Κονγκ, με την συμμετοχή μιας Χανιώτισσας μαθήτριας, της Κορίνας Διγαλάκη.
Οι πρωτοπόρες δημιουργίες ταλαντούχων μαθητών των Χανίων από την Γ’ τάξη του ΕΠΑ.Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου, του Ραφαήλ Ραφαχία και του Σήφη Ματσαμάκη. Τα δύο παιδιά ξεχώρισαν για τις ιδέες τους στον τομέα του προγραμματισμού και των νέων τεχνολογιών έχοντας καταφέρει να δημιουργήσουν τα δικά τους ηλεκτρονικά παιχνίδια, ο πρώτος, και έναν χειροποίητο τρισδιάστατο εκτυπωτή ο δεύτερος.


3. Η λειτουργία του ”Νυχτερινού Καταφυγίου Αστέγων” που λειτούργησε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016 ο δήμος Χανίων, αποτελώντας ένα «Καταφύγιο» ανθρωπιάς για δεκάδες άστεγους της πόλης μας, με την ευχή να λειτουργήσει σε μια πιο μόνιμη και οργανωμένη βάση. (φωτο)

 


4.Η μεγάλη γιορτή προσφοράς στον συνάνθρωπο SANTA RUN ΧΑΝΙΑ , που κατάφερε και φέτος να συγκεντρώσει χιλιάδες Άγιους Βασίληδες στέλνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς στηρίζοντας Ιδρύματα που ασχολούνται με τα παιδιά, αναδεικνύοντας την δύναμη του εθελοντισμού. (φωτο)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα