Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Τέμπη: Γιατί παραμένει άγνωστος ο αριθμός των επιβατών

Η αυτοψία στο γραφείο του σταθμάρχη από ειδικό κλιμάκιο στο σταθμό της Λάρισας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και αποκάλυψε μία σειρά από σημαντικά στοιχεία για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη. Πέρα από τον λίγο χρόνο που φέρεται να είχε περάσει ο 59χρονος στη θέση του σταθμάρχη, εξηγείται ακόμη ο λόγος για τον οποίο παραμένει άγνωστος ο αριθμός των επιβατών, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το κρίσιμο ερώτημα: Πόσοι ήταν οι επιβάτες του τρένου

Αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι το τραίνο θα έπρεπε να έχει φτάσει στον εν λόγω σταθμό στις 22:11, αυτός ήταν ο προγραμματισμός. Ωστόσο, λόγω καθυστερήσεων, έφτασε στις 23:05. Ο φόβος των αρχών είναι ότι μπορεί να υπήρχαν άτομα που επιβιβάστηκαν στο τραίνο χωρίς να κόψουν εισιτήριο από τα εκδοτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εκδοτήρια κλείνουν στις 23:45. Όμως δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει το τραίνο απαγορεύεται κάποιος να αγοράσει εισιτήριο από τα εκδοτήρια. Συνεπώς αν κάποιος επιβιβαστεί, αγοράζει το εισιτήριό του επάνω στο τραίνο. Κατά τις αρμόδιες πηγές, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει μαζικά, διότι υπάρχει πρόστιμο 10 ευρώ. Κανείς δε γνωρίζει εάν επιβιβάστηκε κόσμος τα τελευταία δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει το τραίνο από τον σιδηροδρομικό σταθμό στη Λάρισα.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον συγκεκριμένο σταθμό, καθώς είχαν προηγηθεί εφτά στάσεις μέχρι να φτάσει το τραίνο από την Αθήνα στη Λάρισα.

Π. Τσαπανίδου: Σχεδόν δύο 24ωρα μετά την τραγωδία δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τον αριθμό των αγνοουμένων

«Σχεδόν δύο 24ωρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη και ακόμα δεν έχει υπάρξει μια επίσημη ανακοίνωση για τον αριθμό των αγνοουμένων», αναφέρει σε δήλωση της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

Δια της εκπροσώπου του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνει έκκληση στις αρμόδιες αρχές «να δώσουν επιτέλους την πραγματική εικόνα για την έκταση της τραγωδίας».

«Ο σεβασμός στους νεκρούς και στους ανθρώπους τους που θρηνούν, προϋποθέτει και το σεβασμό στην αλήθεια», σημειώνει.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα