Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Τέλος το “Δελτίο αναγκών άρδευσης”;

Το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων προκειμένου να συμβάλει στην ορθολογική χρήση του νερού για την άρδευση των καλλιεργειών έβγαζε από τις αρχές Μαΐου μέχρι το τέλος της αρδευτικής περιόδου το “Δελτίο αναγκών σε νερό άρδευσης των καλλιεργειών” κάθε Δευτέρα μέχρι και το 2014.
Η εκτίμηση των αναγκών βασιζόταν και στα κλιματικά δεδομένα από τους μετεωρολογικούς σταθμούς που είχε εγκαταστήσει και συντηρούσε το Ινστιτούτο στις διάφορες γεωργικές περιοχές του Νομού. Με δεδομένο τη μείωση των βροχοπτώσεων στον Νομό έγινε προσπάθεια να εκδίδεται το δελτίο σε εθελοντική βάση φέτος.
Δυστυχώς οι μετεωρολογικοί σταθμοί δεν λειτουργούν. Η επισκευή και συντήρηση δεν υπερβαίνει τις 10.000 €. Από τις αρχές Μαρτίου γίνονται προσπάθειες να καλυφθεί το ποσό από Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου και την Π.Ε. Χανίων. Δυστυχώς μέχρι σήμερα χωρίς αποτέλεσμα. Και οι αγρότες στερούνται τη συμβουλευτική ενημέρωση σε μια ιδιαίτερα “ξηρή” χρονιά, αλλά και ο Νομός τα κλιματικά στοιχεία (η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης διαθέτει μόνο έναν (!) σταθμό στον Νομό), που είναι αναγκαία για την ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα