Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Ταξίδι στον μύθο με την τέχνη

Ενα ταξίδι στον μύθο με την τέχνη του video art, της ποίησης, με μουσικές ερμηνείες, με την κίνηση του χορού και τη θεατρική έκφραση, είχαν την ευκαιρία να κάνουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στον δημοτικό κινηματογράφο “Κήπος”.
Εκεί, ο σύλλογος φίλων του μουσείου σχολικής ζωής και ο σύλλογος φίλων αστρονομίας Κρήτης, ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στην μυθολογία των αστερισμών με τίτλο «Νύχτα μαγικιά και ασημοκαπνισμένη».
Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή του video art «Μεταμόρφωση» των Georgina Andrei και Αλέξη Βεζονιαράκη. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί και στη συνέχεια παρουσιάστηκε το σωματικό θεατρικό δρώμενο «Άνθρωποι σταθμοί» της Βανέσσας Μυγιάκη. Το κύριο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε αφήγηση μύθων από τον Χρήστο Σωτηρόπουλο, απαγγελία ποιημάτων από τους Μαρία Δρακάκη, Αννα Νεμπαυλάκη, Κώστα Μανωλάκη, Δέσποινα Μπολάκη, Μαίρη Πενταράκη και Χρήστο Σωτηρόπουλο ενώ την επιμέλεια του μουσικού μέρους της εκδήλωσης είχε ο Χρήστος Κοτσαύτης.
Το «Ταξίδι στον μύθο με την τέχνη» αποτελεί μια από τις αφιερωματικές δράσεις του Μουσείου Σχολικής Ζωής στην Μελίνα Μερκούρη.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα