Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

”Ταξίδι στη χώρα του ΖήσεΓέλα”, στο Μουσείο Τυπογραφίας

Στην παραμυθένια χώρα του ΖήσεΓέλα όπου όλοι ετοιμάζονται να υποδεχθούν το Καρναβάλι, ταξίδεψε τους μικρούς φίλους του θεάτρου η πολυτάλαντη συγγραφέας και μουσικός Μάρω Θεοδωράκη μέσα από την παράσταση “Το μαγεμένο ξόρκι της αποκριάς” που παρουσίασε την Παρασκευή στο μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη.

Η παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Γιώργος Τσουρουνάκης και Μαριάννα Σφακιανάκη και “ντύνει” μουσικά, βρισκόμενη επί σκηνής, η Μάρω Θεοδωράκη, θα επαναληφθεί το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα στο Μουσείο Τυπογραφίας στο ΒΙΟ.ΠΑ.

Στη χώρα του ΖήσεΓέλα, όπου μεταφέρονται μικροί και μεγάλοι θεατές, όλοι ξυλοπόδαροι, ακροβάτες, θεατρίνοι, τροβαδούροι και μουζικάντιδες επιστρατεύουν όλο το ταλέντο τους για αξέχαστη αποκριά.
Ομως μία επίμονη και δυνατή γκρίνια έρχεται να χαλάσει τη χαρά της πόλης και η αγωνία κορυφώνεται: Αραγε ο Πολύχρωμος Πιερότος θα καταφέρει να διώξει τη γκρίνια;  Το μαγικό ξόρκι της αποκριάς θα μπορέσει να νικήσει; Θα είναι τελικά η αγάπη σύμμαχος των παιδιών;

«Το “Μαγικό ξόρκι της Αποκριάς” είναι μία διαδραστική παιδική παράσταση, που προσπαθεί να περάσει κάποια μηνύματα στα παιδιά που έχουν να κάνουν με την αλληλεγγύη και τη διαφορετικότητα, αλλά και αξίες όπως η φιλία, η εμπιστοσύνη προς τους φίλους μας αλλά και η σημασία που έχει να είναι κανείς ολιγαρκής, γιατί με και με λίγα πράγματα μπορούμε να περνάμε καλά», σημείωσε η Μάρω Θεοδωράκη μιλώντας στα «Χ.Ν.».

Για την ίδια -όπως τόνισε- τα παραμύθια είναι ένας από τα καλύτερα “οχήματα” για να περάσουν αξίες και μηνύματα στα παιδιά.
Ωστόσο –υπογράμμισε συνεχίζοντας-τα παιδιά είναι απαιτητικό κοινό και δεν πρέπει καθόλου να τα υποτιμάμε. «Πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχει ο σεβασμός στο παιδί και τις ανάγκες του. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να αγγίξουμε το συναισθηματικό τους κόσμο, ενώ προσωπικά φροντίζω πάντα στις παραστάσεις μου να υπάρχει μια διαδραστική εξέλιξη και τα παιδιά να παίρνουν μέρος, να συμμετέχουν βιωματικά σε αυτό που γίνεται», σημείωσε και πρόσθεσε ότι μέσα από τη βιωματική προσέγγιση μιας παράστασης τα παιδιά μπορούν να καταλάβουν καλύτερα αυτό που συμβαίνει αλλά και συγχρόνως να γίνουν συν-δημιουργοί.

«Γι’ αυτό άλλωστε και πολλές φορές όχι μόνο επηρεάζουν την εξέλιξη της ιστορίας αλλά και τους ζητάμε τη λύση της ιστορίας», ανέφερε η κα Θεοδωράκη, ενώ κλείνοντας την κουβέντα μας τη ρωτήσαμε τι είναι εκείνο που η ίδια κρατάει από την επαφή και την επικοινωνία της με τα παιδιά: «Κρατάω μια τρυφερότητα που δεν τη συναντάς πια στους μεγάλους και μια μεγάλη αγκαλιά που είναι πολύτιμη γιατί μπορεί να σε πάει μπροστά. Κρατάω ακόμα μια αισιοδοξία που σε γεμίζει και παίρνεις δύναμη για να συνεχίσεις και να κάνεις κάτι περισσότερο».

Η παράσταση “Το μαγεμένο ξόρκι της αποκριάς” θα παρουσιαστεί και το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα στο Μουσείο Τυπογραφίας στο ΒΙΟ.ΠΑ. Τα παιδιά που θα έρθουν μπορούν να φορούν τις αποκριάτικες στολές τους.
Προκράτηση θέσεων (απαραίτητα) στο τηλέφωνο: 6977293283.
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα