Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Ταλαιπωρία για Χανιώτισσα επαγγελματία λόγω βιομηχανικής κάνναβης

Ταλαιπωρία για 45χρονη Χανιώτισσα επαγγελματία -που δραστηριοποιείται στην εμπορία ειδών υγιεινής διατροφής- που διενεργούσε έρευνα αγοράς για λογαριασμό Αυστριακής εταιρείας που ήθελε να προμηθευτεί προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης (η παραγωγή της έχει νομιμοποιηθεί με το Νόμο 4523/2018 στη χώρα μας) από την Ελλάδα. Η επαγγελματίας είχε αναλάβει για λογαριασμό Αυστριακής εταιρείας να συγκεντρώσει δείγματα από παραγωγούς βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα προκειμένου στη συνέχεια η εταιρεία να προχωρήσει σε εισαγωγή τους για την παραγωγή των προϊόντων της. Φτάνοντας τα προϊόντα με δέμα στο λιμάνι της Σούδας, εντοπίσθηκαν από σκύλο της δίωξης ναρκωτικών του λιμενικού σώματος. Στη συνέχεια όταν η επαγγελματίας πήγε να πάρει το δέμα από την μεταφορική εταιρεία την περίμεναν λιμενικοί που την ρώτησαν για το περιεχόμενο του δέματος.
Η 45χρονη τους ανέφερε πως πρόκειται για δείγματα βιομηχανικής κάνναβης και ότι έχει και άλλα στο σπίτι της στα πλαίσια της συγκεκριμένης επαγγελματικής της δραστηριότητας. Τότε οι λιμενικοί συνέλαβαν την επαγγελματία και την παρέπεμψαν στον εισαγγελέα Χανιών με την κατηγορία της εμπορίας 2 κιλών και 174 γραμμαρίων κάνναβης που βρίσκονταν στα δείγματα (συσκευασίες πιθανόν με αποσπάσματα κάνναβης αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου)! Η 45χρονη απολογήθηκε χθες στην εισαγγελέα και στην ανακρίτρια Χανίων που αποφάσισαν να την αφήσουν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους έως ότου έλθουν οι αναλύσεις των δειγμάτων.
Οι δικηγόροι της Χανιώτισσας κατέθεσαν αποδεικτικά στοιχειά ότι τα υλικά για τα οποία κατηγορούνταν ήταν βιομηχανική κάνναβη που είναι νόμιμη και προσκομίστηκαν δημόσια έγγραφα και πιστοποιήσεις από τους παραγωγούς της κάνναβης, αναλύσεις χημικών καθώς και η αλληλογραφία με τους παραγωγούς της βιομηχανικής κάνναβης και την Αυστριακή εταιρεία. Παράλληλα επισήμαναν πως η βιομηχανική κάνναβη είναι νόμιμη στην Ελλάδα και με τέτοιες ενέργειες σε βάρος των επαγγελματιών αναστέλλεται αυτή η σημαντική δραστηριότητα που έχει εξαγωγικό χαρακτήρα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα