Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Ταινίες της εβδομάδας

» Ματιές στην οθόνη των σινεμά της πόλης

Έλα να παίξουμε 
(Come Play / Larry) Ταινία τρόμου, αμερικάνικης παραγωγή του 2020, σε σκηνοθεσία Τζέικομπ Τσέις, με τους Άζι Ρόμπερτσον, Τζίλιαν Τζέικομπς, Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ κ.ά.
Η ταινία τρόμου της εβδομάδας απευθύνεται στους νέους και κυρίως στους εφήβους. Με εύρημα την αποξένωση και τους κινδύνους που βρίσκονται πίσω από την τεχνολογία, το στόρι περιστρέφεται γύρω από ένα απομονωμένο και διαφορετικό αγόρι, που ψάχνει εναγωνίως για έναν φίλο και θα τον βρει στο τάμπλετ του, αλλά μαζί θα μπει στη ζωή του και ο τρόμος.
Το αποτέλεσμα: Αδιαφορία, πλήξη και κλισέ. Ακόμη και οι σκηνές τρόμου μοιάζουν με καρικατούρα.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Ένα μοναχικό αγόρι που νιώθει διαφορετικό από τους άλλους. Ψάχνοντας απεγνωσμένα για έναν φίλο, βρίσκει καταφύγιο στο κινητό και στο τάμπλετ του, τα οποία δεν αποχωρίζεται ποτέ. Όταν ένα μυστηριώδες πλάσμα θα χρησιμοποιήσει τις συσκευές του, για να εισέλθει στον κόσμο μας, οι γονείς του θα πρέπει να παλέψουν για να σώσουν τον γιό τους από το τέρας που ζει πίσω από την οθόνη.

Σαν τον σκύλο με τη γάτα 3
(Cats & Dogs 3: Paws Unite) Παιδική ταινία φαντασίας, αμερικάνικης παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Σον Μακναμάρα.
Αν η πρώτη ταινία ήταν συμπαθητική και η δεύτερη μέτρια, ετούτη δω η τρίτη συνέχεια, με ήρωες τα τετράποδα κατοικίδια μάλλον είναι μία καταστροφή. Αν και θέλει να θίξει τους κινδύνους των νέων τεχνολογιών και την ανάγκη για ένα περιβάλλον μακριά από τη μισαλλοδοξία και τις έχθρες, το φιλμάκι με ηθοποιούς και ζωάκια που μιλάνε δείχνει ανυπόφορο, φλύαρο και απίστευτα προχειροφτιαγμένο, ακόμη και σε επίπεδο εφέ.
Όλα είναι ψεύτικα, μονοδιάστατα και χωρίς καμία έμπνευση, ενώ η κατάσταση δεν σώζεται ούτε με τη μεταγλώττιση, καθώς ακόμη και οι μπόμπιρες θα ψυλλιαστούν την προκάτ κατασκευή, ή αλλιώς την αρπαχτή της εταιρίας παραγωγής.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Έχουν περάσει 10 χρόνια από την Μεγάλη Συμφωνία, με ένα ιδιαίτερο σύστημα παρακολούθησης, όπου οι γάτες και οι σκύλοι έχουν σχεδιάσει και αναλάβει τον από κοινού έλεγχο του με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης. Όμως, όταν ένας σατανικός παπαγάλος με άριστες τεχνολογικές γνώσεις διεισδύει στα ασύρματα δίκτυα για να χρησιμοποιήσει τις συχνότητες που μόνο οι γάτες και οι σκύλοι μπορούν να ακούσουν, θα τους οδηγήσει σε μία διαμάχη, η οποία θα επαναφέρει τον παγκόσμιο πόλεμο ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους.

Η Έλια Κουμή κάνει μια βόλτα στα μουσεία των Χανίων, ανακαλύπτει εκθέματα που συνήθως περνάνε απαρατήρητα και αφηγείται τις ιστορίες τους! Στο 1ο podcast της σειράς γνωρίζουμε τον “Δαίμονα”… του Μουσείου Τυπογραφίας

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες