Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Ταινίες πρώτης προβολής

» Ματιές στην οθόνη των σινεμά της πόλης

Μουλάν (Mulan)
Περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Νίκι Κάρο, με τους Γιφέι Λιου, Ντόνι Γεν, Τζετ Λι, Γκονγκ Λι, Τζέισον Σκοτ Λι κ.ά.
Ακόμη μία μεταφορά της Disney μίας αγαπημένης κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων σε live-action (με ηθοποιούς), που παρότι είχε δημιουργήσει προσδοκίες, φαίνεται ότι όπως και οι υπόλοιπες ανάλογες προσπάθειες (“Ντάμπο”, “Η Λαίδη και Αλήτης” κ.λπ.) έχει τεράστια απόσταση από το πρωτότυπο animation. Έτσι, 22 χρόνια μετά την ταινία κινουμένων σχεδίων, η Μουλάν επιστρέφει στο πρόσωπο της άγνωστης, συμπαθούς αλλά αδιάφορης ηθοποιού Γιφέι Λιου, ενώ δεν προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο και οι παρουσίες των γνωστών Τζετ Λι, Γκονγκ Λι και Ντόνι Γεν.
Φροντισμένη υπερπαραγωγή, θεαματικά πλάνα, άρτια η σκηνοθεσία της Νίκι Κάρο, αλλά δυστυχώς λείπει η έμπνευση, το κέφι, το χιούμορ, τα πετυχημένα γκαγκ, τα χαριτωμένα τραγούδια και οι μουσικές του Μάθιου Γουάιλντερ, αλλά και το βάθος των χαρακτήρων, καθώς οι ηθοποιοί εμφανίζονται περισσότερο χάρτινοι από τα κινούμενα σχέδια.
Από κει και πέρα τι μένει; Μία περιπέτεια, με καλοκουρδισμένη απεικόνιση των πολεμικών τεχνών και η αγωνία αν θα τα καταφέρει το κορίτσι, η Μουλάν, που μπαίνει στη μάχη κατά των εισβολέων, για να σώσει την τιμή του γηραιού πατέρα της και τελικά την κινεζική αυτοκρατορία. Βεβαίως, υπάρχει και η φεμινιστική διάσταση της ταινίας, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό.
Ένα φιλμ που θα χαρούν το πιθανότερο τα παιδιά, αλλά θα αφήσει αδιάφορους τους υπόλοιπους.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Όταν ο αυτοκράτορας της Κίνας διατάζει ότι ένας άντρας ανά οικογένεια πρέπει να υπηρετήσει στον αυτοκρατορικό στρατό για να υπερασπιστεί τη χώρα από τους εισβολείς, η Μουλάν, η μεγαλύτερη κόρη ενός διάσημου πολεμιστή, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της. Μεταμφιέζεται σε άντρα και περνάει από πολλές δοκιμασίες που θα χρειαστούν όλη της τη δύναμη για να τα καταφέρει. Είναι ένα επικό ταξίδι που θα τη μεταμορφώσει σε μια εκπληκτική πολεμίστρια που θα κερδίσει τον σεβασμό ενός έθνους…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες