Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Τα “Ρήγματα” στο Πολυτεχνείο και οι… “λουκετολάγνοι”

Ολοένα και πιο ανοιχτά εκφράζονται πλέον οι διαφωνίες εντός της Πολυτεχνειακής κοινότητας για τη διαχείριση του θέματος των κτηρίων στον λόφο Καστέλι από τη σημερινή αλλά και την προηγούμενη Πρυτανική αρχή. Μέλη της Συγκλήτου, καθηγητές, επιστημονικό και διδακτικό προσωπικό που εδώ και καιρό έβλεπαν το αδιέξοδο των πρακτικών της πρυτανικής αρχής εκφράζουν πλέον όλο και πιο θαρρετά τις αντιρρήσεις τους στα σχέδια για ξενοδοχοποίηση των κτηρίων. Οι αντιρρήσεις αυτές εκφράστηκαν και στην προχθεσινή έκτακτη σύγκλητο αλλά και στα φόρουμ συζήτησης εντός της Πολυτεχνειακής κοινότητας. Οι προτάσεις των φορέων του Νομού, για αξιοποίηση των κτηρίων για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας (βιβλιοθήκη, ιστορικό αρχείο, κέντρο καινοτομίας κ.ά.) κερδίζουν έδαφος κάτι που δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται η Πρυτανική αρχή που με τη στάση της έχει καταφέρει να βάλει απέναντι της όλη την πόλη.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.Ν.”, η εταιρεία που επιθυμεί να μετατρέψει τα κτήρια σε ξενοδοχεία έχει κινήσει τις νομικές διαδικασίες προκειμένου να διεκδικήσει αποζημιώσεις από το ίδρυμα! Μια κίνηση με στοιχεία περισσότερο πίεσης προς τις Πρυτανικές αρχές (να κάνουν τι παραπάνω άραγε;) αφού η σύμβαση ενοικίασης των κτηρίων είναι ξεκάθαρη στο ότι το Ίδρυμα δεν φέρει καμία ευθύνη αν η εταιρεία δεν μπορέσει να υλοποιήσει τα σχέδια της για μια σειρά από λόγους (κατάληψη, αρχαιολογικός νόμος κ.ά.)
Τέλος το ότι άνοιξε η μεγάλη πλατεία, το “μπαλκόνι” των Χανίων, πάλι στον κόσμο και η πρόσβαση είναι ανοικτή σε όλους μάλλον δεν αρέσει σε ορισμένους που… ηδονίζονταν με τις μπάρες, τα λουκέτα και τις κλειστές πόρτες και από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή τους εξαπολύουν μύδρους κατά πάντων!

 

Στο 1ο επεισόδιο, συζητάμε μεσοβδόμαδα για τις εξελίξεις στον πολύπαθο Λόφο Καστέλι, τους λουκετο-λάγνους και τους λουκετο-μάχους των Χανίων και την… βολική ανακατάληψη του κτηρίου της Μεραρχίας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες