Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ και τα Χανιά

Ενας νέος μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΤ βρίσκεται στον “αέρα” από τον Νοέμβριο του 2021, ο “Jepelllin 106,7”. Ενας σταθμός με καλή ξένη μουσική, σύγχρονη αλλά και από περασμένες δεκαετίες. Εκπέμπει όμως μόνο στην Αθήνα. Οχι στην Κρήτη. Οχι στα Χανιά.
Οπως και ο “Cosmos”, ένα ακόμα μουσικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ με μουσικές απ’ όλο τον κόσμο. Εκπέμπει σε Αττική, Δράμα, Καβάλα, Αργολίδα. Όχι στα Χανιά. Όχι στην Κρήτη.
Και τους δύο σταθμούς μπορούμε να τους ακούσουμε μέσα από την τηλεόραση, από τα ψηφιακά προγράμματα της ΕΡΤ. Οχι όμως σε ένα συμβατικό ραδιόφωνο Fm.
Μόνο που για την ΕΡΤ πληρώνουμε, μέσα από τους “φουσκωμένους” πλέον λογαριασμούς ρεύματος, όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας. Όλοι, ισότιμα. Δεν υπάρχει όμως ισοτιμία όταν οι τηλεθεατές δεν έχουν στη διάθεσή τους όπου κι αν κατοίκουν όλα τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.
Αναγνώστης μας και “φανατικός” ακροατής του Cosmos μέσα από το διαδίκτυο, μου έλεγε προ ημερών: «Γράψτε κάτι για την ΕΡΤ. Τουλάχιστον να βάλει αναμεταδότη του Cosmos ώστε να μπορούμε να τον ακούμε με κανονικό ραδιόφωνο ή στο αυτοκίνητο.
Εμείς γράφουμε. Η ΕΡΤ ακούει;

ΥΓ1: Για την ιστορία τα κεντρικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ αναμεταδίδονται στα Χανιά μέσα από τους πομπούς της Σκλόκας: 92,9 το Πρώτο Πρόγραμμα, 94,9 το Δεύτερο, 106 το Τρίτο, 90,1 η ΕΡΑ Σπορ. Η ΕΡΑ Χανίων αναμεταδίδεται από την Σκλόκα στους 104 και από τη Μαλάξα στους 100,6. Χρήσιμο θα ήταν η ΕΡΤ να εγκαθιστούσε αναμεταδότες όλων των σταθμών και στη Μαλάξα που αποτελεί το βασικό Κέντρο Εκπομπής των Χανίων.
Και αυτό γιατί υπάρχουν περιοχές που καλύπτονται καλύτερα από τη Μαλάξα όπως το κέντρο των Χανίων και άλλες, στην ύπαιθρο, που καλύπτει καλύτερα η Σκλόκα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα