Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Τα προβλήματα που διαθέτει το Γενικό Λύκειο Παλαιόχωρας

Με αφορμή τον διαγωνισμό που διοργανώνει η εφημερίδα του νομού Χανίων αποφάσισα και εγώ ως μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Παλαιόχωρας να συμμετέχω και να εκφράσω τους προβληματισμούς μου όσο αφορά στα προβλήματα του σχολείου μου.

 

Οπως σε κάθε σχολείο έτσι και σε αυτό παρουσιάζονται αρκετά προβλήματα. Αρχικά -και ενώ ήδη φτάνουν οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές- υπάρχουν πολλές ελλείψεις καθηγητών με αποτέλεσμα η Γ΄Λυκείου να μην έχει διδαχτεί έως τώρα ούτε μια ώρα Χημείας, γεγονός που προφανέστατα θα τους δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στις Πανελλαδικές που πλησιάζουν. Αλλά αυτή η κατάσταση έχει επιπτώσεις και στις άλλες τάξεις και ειδικότερα τους μαθητές που έχουν επιλέξει ή θα επιλέξουν τον θετικό τομέα. Οι μαθητές αυτοί δεν μπορούν να προχωρήσουν και παραμένουν πίσω στη διδακτική ύλη διότι λείπουν καθηγητές Βιολογίας, Χημείας, Άλγεβρας, αλλά και Πολιτικής Παιδείας και Θρησκευτικών. Είναι πλέον απαράδεκτο δυο μήνες μετά από την έναρξη της σχολικής περιόδου να υπάρχει αυτό το φαινόμενο της ανεπάρκειας των καθηγητών.
Για τον λόγο αυτό οι μαθητές του σχολείου αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με τον γνωστό τρόπο, την κατάληψη.
Λόγω του παραπάνω γεγονότος οι μαθητές του Γυμνάσιου και του Λυκείου Παλαιόχωρας πραγματοποίησαν κατάληψη από την Τέταρτη 22, Πέμπτη 23, και Παρασκευή 24 Νοέμβριου και διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι ώρες που χάνονται φαίνεται να ξεπερνούν τις 55 διδακτικές ώρες όσο αφορά στο Γυμνάσιο αλλά εξίσου και στο Λύκειο.
Άλλο ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα αυτού του σχολείου έχει να κάνει με το κτήριο. Το κτήριο του Λυκείου είναι πάρα πολύ παλιό. Βέβαια είναι αυτονόητο πως όσο πιο παλιό είναι ένα κτήριο τόσο περισσότερα θα είναι και τα προβλήματα, όπως συμβαίνει και στην προκείμενη περίπτωση. Πολλά παιδιά κάνουν παράπονα για το κτήριο, διότι περνάνε αρκετές ώρες μέσα σε αυτό και λογικό είναι να φοβούνται μην τους συμβεί το παραμικρό. Φοβούνται μήπως πέσει το κτήριο, μήπως σπάσουν τα τζάμια που είναι πάρα πολύ παλιά, μήπως μπαίνει πολύ αέρας αλλά και βροχή τις χειμωνιάτικες μέρες διότι τα τζάμια αυτά κλείνουν με δυσκολία.
Εύκολα, λοιπόν, μπορεί ο καθένας να συμπεράνει πως οι δυσκολίες του Γενικού Λυκείου Παλαιόχωρας είναι μεγάλες και δεν έχουν τέλος. Επομένως οι μαθητές του σχολείου θα συνεχίσουν να έχουν παράπονα αλλά και να διεκδικούν συνεχώς τα δικαιώματα που τους αρμόζουν.

 

Διαβάστε τις υπόλοιπες συμμετοχές στον μαθητικό διαγωνισμό

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες