Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Τα playmobil ταξιδεύουν…

Ένα φωτογραφικό ταξίδι σε ελληνικούς και όχι μόνο προορισμούς με πρωταγωνιστές φιγούρες Playmobil, αποτελεί η ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας ‘’IMAGINARY BOY’’  του Νίκου Ράκκα  την οποία παρουσιάζει έως και τις 27 Ιουλίου στο Νεώριο Μόρο (Ι.Ο.Χ.).
Στην έκθεση παρουσιάζεται το Playmobil Project σε μία επετειακή αναδρομή 10 χρόνων.
Ο Νίκος Ράκκας ξεκίνησε να φωτογραφίζει τις αγαπημένες του φιγούρες Playmobil θέλοντας να τους δώσει πραγματικά ζωή, σαν κανονικούς κοινούς ανθρώπους χωρίς μοντάζ και τεχνική επεξεργασία.
Οπως λέει ο ίδιος «10 χρόνια ήδη, βλέπω μέσα από τον φακό μου, ένα πλαστό πρόσωπο που προσπαθώ να του δώσω ζωή. Κι αυτό πιστά, βλέπει πάντα μόνο εμένα. Με ένα μόνιμο χαμόγελο βλέπει τον κόσμο μου. Αγαπάει, γελάει, θλίβεται, στοχάζεται, ονειροπολεί. Ετοιμο πάντα να ποζάρει σε απίθανες συνθήκες και καταστάσεις. Να ταξιδέψει, να δει νέα μέρη να επιστρέψει στα αγαπημένα. Να ακούσει λόγια όμορφα, να βραβευτεί, να σταθεί δειλά δίπλα στους ήρωές του. Να πέσει κάτω και να ξανασηκωθεί».
Να σημειωθεί πως το project πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση DAYDREAMER στο Λονδίνο το 2005 με εξαιρετικά θετική ανταπόκριση από το κοινό. Από τότε εξελίσσεται συνεχώς! Βραβεύεται σε φεστιβάλ και φωτογραφικούς διαγωνισμούς, παρουσιάζεται σε πολλές solo και ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Ρώμη, Θεσσαλονίκη, Υδρα και γίνονται stop motion ταινίες μικρού μήκους με πρωταγωνιστές πάντα τα Playmobil.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα