Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Τα “όπλα” της κυβέρνησης

Με “όπλο” την υψηλότερη του αναμενόμενου για φέτος ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, καθώς όλα δείχνουν ότι θα υπερβεί το 6% από 5,3% που περιέχεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να στήσει όσα περισσότερα “αναχώματα” μπορεί απέναντι στην ακρίβεια που “δοκιμάζει” την ελληνική κοινωνία στην πλειονότητά της.
Με οικονομικά μέσα, όπως αυξήσεις αποδοχών σε ένα μέρος της κοινωνίας, όπως για παράδειγμα οι συνταξιούχοι, νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και με έκτακτα επιδόματα η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα αμβλυνθούν οι συνέπειες από την αύξηση των τιμών στην ενέργεια, αλλά και σε πολλά βασικά αγαθά.
Με βάση το προσχέδιο του προϋπολογισμού που έχει στείλει στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα προγραμματίζει για τον επόμενο χρόνο να υλοποιήσει πρόσθετα μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ.
Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, αναμένεται να ανακοινωθούν και οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, με βάση τις οποίες το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στην οριστική σύνταξη του κειμένου που θα κατατεθεί στην Βουλή στις 20 Νοεμβρίου.
Και σίγουρα, αναμένεται με ενδιαφέρον.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα